Direct la conținutul principal
Reprezentanța în România
Știre30 martie 20231 min de lectură

Vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, Frans Timmermans, vizitează România pentru a discuta despre Pactul verde european

Vicepreședintele executiv pentru Pactul verde european, Frans Timmermans, se va afla mâine, 31 martie, în vizită la București, pentru a se întâlni cu reprezentanți ai guvernului și cu părți interesate în vederea discutării Pactului verde european.

FransTimmermans

Vicepreședintele executiv va avea o întâlnire bilaterală cu președintele României, Klaus Iohannis, și cu ministrul mediului, apelor și pădurilor, Barna Tánczos. În cursul dimineții, el se va întâlni cu mai mulți miniștri și deputați în Parlamentul European, printre care: ministrul muncii și solidarității sociale, Marius Budăi; ministrul sănătății, Alexandru Rafila; ministrul transporturilor, Sorin Mihai Grindeanu; ministrul familiei, tineretului și egalității de șanse, Gabriela Firea; ministrul culturii, Lucian Romașcanu; și ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Petre Daea.

Vicepreședintele executiv Timmermans se va întâlni cu mai multe părți interesate ale societății civile pentru a discuta despre acțiunile de combatere a schimbărilor climatice în România și despre rolul Comisiei Europene. În fine, el va ține un discurs în deschiderea conferinței „130 de ani de la crearea primului partid social democrat din România”.

Detalii

Data publicării
30 martie 2023

Date de contact

Anca Păduraru

Nume
Anca Păduraru
E-mail
Anca [dot] Paduraruatec [dot] europa [dot] eu
Număr de telefon
+40722763764