Direct la conținutul principal
Reprezentanța în România

Prioritățile Comisiei Europene pentru perioada 2019-2024

O dată la 5 ani, la începutul fiecărui mandat al Comisiei Europene, Președintele stabilește domeniile prioritare pe care se va concentra Comisia.

6 priorități ale Comisiei von der Leyen

EU_Green_Deal

Un Pact verde european

Elaborarea unei noi strategii de dezvoltare pentru a transforma Uniunea Europeană într-o economie modernă, neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon, eficientă din punct de vedere al resurselor, sustenabilă și competitivă.
Digital_Age

O Europă pregătită pentru era digitală

Consolidarea suveranității digitale, acordând atenție în mod clar datelor, tehnologiei și infrastructurii pentru o transformare digitală de care să beneficieze toți europenii.
Economy_People

O economie în serviciul cetățenilor

Crearea unui mediu de investiții mai atractiv și susținerea unei dezvoltări care să genereze locuri de muncă de calitate, în special pentru tineri și pentru firmele mici.
Stronge_Europe

O Europă mai puternică în lume

Susținerea multilateralismului și a unei ordini globale bazate pe reguli, printr-o abordare coordonată a acțiunii externe și o voce europeană unită în lume.
European_Democracy

Un nou elan pentru Europa democratică

Consolidarea rolului cetățenilor europeni în procesele decizionale și de prioritizare ale Europei, în același timp protejând democrația noastră de interferențe externe.

Planul de redresare pentru Europa

Visul_European

Planul de redresare pentru Europa

Pe lângă cele 6 priorități principale, Comisia Europeană conduce un program de sprijinire a redresării Europei în urma gravelor probleme sociale și economice cauzate de pandemia de COVID-19.