Direct la conținutul principal
Logoul Comisiei Europene
Reprezentanța în România
trUE - Adevărul gol-goluț

ÎmprEUnă împotriva dezinformării!

Vino alături de noi!

Dacă vrei să sprijini demersurile noastre sau dacă ai observat un caz de dezinformare la adresa Uniunii Europene, semnalează-ne acest lucru printr-un mesaj în inbox-ul paginii noastre de Facebook sau printr-un email către adresa COMM-REP-RO-TRUEatec [dot] europa [dot] eu (COMM-REP-RO-TRUE[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Actualități

Resurse și informații utile pentru combaterea dezinformării

CodeOfPracticeDisinfo

Noul Cod de bune practici privind dezinformarea

Element central al Strategiei UE de combatere a dezinformării, codul s-a dovedit a fi un instrument eficace de limitare a răspândirii dezinformării online, inclusiv în perioadele electorale, și de răspuns rapid la crize precum pandemia de COVID-19 și războiul din Ucraina.
DSA

Regulamentul privind serviciile digitale

Regulamentul privind serviciile digitale îmbunătățește semnificativ mecanismele de eliminare a conținutului ilegal și de protecție efectivă a drepturilor fundamentale ale utilizatorilor în mediul online, inclusiv a libertății de exprimare.
Eu vs Disinfo

Site-ul web EU vs Disinfo

Înființat în 2015, EUvsDisinfo este proiectul-far al Uniunii Europene, coordonat de grupul operativ East StratCom din cadrul Serviciului European de Acțiune Externă.

Materiale video dedicate combaterii dezinformării

ZaiafetEuropean

Zaiafet European

Horia Sârghi, alias Zaiafet, a realizat o serie de materiale video prin care îți propun să călătoreşti şi să descoperi Europa (şi istoria ei) cu alţi ochi!

Lupta împotriva dezinformării: unde ne aflăm?

Combaterea dezinformării legate de schimbările climatice

Combaterea dezinformării legate de Ucraina (via EUvsDisinfo)

Combaterea dezinformării legate de coronavirus