Direct la conținutul principal
Reprezentanța în România
Știre7 august 20201 min de lectură

UE sprijină biotehnologiile și tehnologia globulelor roșii pentru tratarea bolilor rare

biotehnologie_1.png
© EU
Banca Europeană de Investiții investește 30 de milioane de euro pentru a sprijini strategia de inovare a EryDel. Obiectivul acestei companii italiene de biotehnologie este dezvoltarea și comercializarea de terapii derivate din tehnologia sa care utilizează globule roșii pentru tratarea bolilor rare. Cel mai avansat produs al EryDel, în prezent în curs de dezvoltare, urmărește să trateze „Ataxia-telangiectazia”, o boală neurodegenerativă rară care provoacă un handicap grav la copii.  

Finanțarea este asigurată prin Fondul european pentru investiții strategice, pilonul principal al Planului de investiții pentru Europa. Comisarul pentru afaceri economice, Paolo Gentiloni, a declarat: „Planul de investiții pentru Europa are un istoric foarte bun în ceea ce privește identificarea și sprijinirea întreprinderilor inovatoare din domeniul tehnologiilor. Datorită faptului că finanțăm compania EryDel din Italia și tehnologiile sale de ultimă generație în domeniul globulelor roșii, vom contribui la extinderea limitelor în ceea ce privește tratamentul bolilor rare în beneficiul pacienților din Europa și din lume.”

 Un comunicat de presă pe această temă este disponibil online . Se preconizează că proiectele și acordurile aprobate în cadrul planului de investiții vor mobiliza investiții în valoare de 514 miliarde de euro, din care 78,6 miliarde de euro de investit în Italia.

Persoane de contact pentru presă:

Arianna Podesta — Tel.: + 32 229 87024

Siobhán Millbright — Tel.: + 32 229 57361

Detalii

Data publicării
7 august 2020