Skip to main content
Logoul Comisiei Europene
Reprezentanța în România
Știre8 septembrie 2020

TikTok aderă la Codul de conduită al UE privind combaterea discursurilor ilegale de incitare la ură din mediul online

tiktok.png
© EU
Comisia salută decizia luată de TikTok — o platformă de socializare pe care se  partajează materiale video — de a adera la Codul de conduită al UE privind combaterea discursurilor ilegale de incitare la ură din mediul online .

Didier Reynders, comisarul pentru justiție, a declarat: „Prin aderarea la codul nostru de conduită, TikTok a demonstrat că se angajează ferm să combată discursurile ilegale de incitare la ură din mediul online. UE are nevoie de cooperare solidă cu astfel de actori importanți pentru a face mediul digital un loc sigur pentru toți.”

TikTok este cel de al nouălea partener care a aderat la codul de conduită, lansat în 2016, alăturându-se platformelor Facebook, Microsoft, Twitter, YouTube, Instagram, Snapchat, Dailymotion și Jeuxvideo.com.

După cum se subliniază în rezultatele celei de a cincea evaluări , publicate în iunie 2020, grație codului de conduită, 90 % din conținutul semnalat este evaluat de companiile informatice în decurs de 24 de ore, iar 71 % din conținuturile considerate a fi discursuri ilegale de incitare la ură sunt eliminate.

Persoane de contact pentru presă:

Christian Wigand — Tel.: + 32 229 62253;

Katarzyna Kolanko — Tel.: + 32 229 634 44;

Alice Hobbs — Tel: + 32 229 808 29

Detalii

Data publicării
8 septembrie 2020