Direct la conținutul principal
Reprezentanța în România
Anunț15 iulie 20211 min de lectură

Strategia UE privind vaccinurile: comisarul Kyriakides vizitează România și se întâlnește cu ministrul sănătății

Mâine, 16 iulie, comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides se va afla la București, unde se va întâlni cu ministrul sănătății, dna Ioana Mihăilă.

Cssr Kyriakides

Discuțiile se vor axa pe Strategia UE privind vaccinurile și pe derularea campaniei naționale de vaccinare în România, precum și pe calea de urmat cu privire la propunerile din cadrul uniunii europene a sănătății. Întâlnirea va fi urmată de o vizită la centrul de vaccinare din Petrești, judeţul Dâmboviţa.

Înaintea reuniunii și a vizitei la centrul de vaccinare, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides, a declarat: UE și-a respectat angajamentul de a distribui doze suficiente, aproximativ 500 de milioane, pentru vaccinarea a 70 % din populația adultă a UE. Vom colabora acum cât mai strâns cu statele noastre membre pentru a ne asigura că își ating obiectivele în teritoriu. Varianta delta, mai transmisibilă, deja prezentă în UE și despre care știm că va circula pe scară largă în această vară, constituie un risc major pentru persoanele nevaccinate. Având în vedere că doar 30 % din populația adultă a fost vaccinată complet, România trebuie să își dubleze eforturile de vaccinare pe parcursul verii. Mesajul este clar: vaccinarea este și va fi cea mai puternică armă împotriva variantelor. Aștept cu interes să discut despre modul în care UE poate sprijini în continuare desfășurarea campaniei naționale de vaccinare în România.

Acțiunile prezente fac parte din eforturile în curs ale Comisiei și din angajamentul comisarului Kyriakides de a sprijini desfășurarea campaniilor naționale de vaccinare împotriva COVID-19 ale statelor membre. 
 

Program:

9.30 - Întâlnire de lucru cu ministrul sănătăţii, Ioana Mihăilă, la sediul Ministerului Sănătății

11.45 - Vizită alături de ministrul sănătăţii, Ioana Mihăilă, la Centrul de vaccinare din Petrești, jud. Dâmbovița, urmată de o conferinţă de presă
 

Detalii

Data publicării
15 iulie 2021

Date de contact

Stefan TURCU

Nume
Stefan TURCU
E-mail
stefan [dot] turcuatec [dot] europa [dot] eu
Telefon mobil
+40 724 232 197