Direct la conținutul principal
Reprezentanța în România
Știre15 septembrie 20231 min de lectură

Săptămâna europeană a mobilității 2023

Săptămâna europeană a mobilității debutează mâine în 3 000 de orașe din 50 de țări.

Săptămâna europeană a mobilității 2023

În acest an, accentul este pus pe mobilitatea durabilă și eficientă din punct de vedere energetic.

Activitățile plănuite includ ziua fără mașini, festivaluri ale bicicletelor, test-drive-uri cu mașini electrice, cursuri de formare în domeniul siguranței rutiere, porți deschise la companii din domeniul transporturilor și multe altele.

Comisarul pentru transporturi, Adina Vălean, a declarat: "Deși orașele ocupă doar 4 % din suprafața uniunii, 75% dintre cetățenii noștri le numesc acasă. Tranziția către soluții de mobilitate mai durabile și mai eficiente înseamnă aer mai curat și o conectivitate mai bună.  20 de orașe din România participă anul acesta la Săptămâna europeană a mobilității, printre care Sibiu, Tulcea sau Iași dar și localități mai mici cum ar fi Ineu, Buhuși sau Almaș."

Tot în cadrul Săptămânii europene a mobilității, miercuri 20 septembrie, la Bruxelles, Jean Todt, reprezentantul special al Secretarului General al Organizației Națiunilor Unite pentru siguranța rutieră, împreună cu comisarul Vălean și actrița Michelle Yeoh, câștigătoare a premiului Oscar, vor lansa campania globală "Make a Safety Statement". Desfășurată în peste 1 000 de orașe din 80 de țări, pe durata a doi ani, campania va încerca să contribuie la reducerea numărul victimelor accidentelor rutiere.

Conferința "Zilele mobilității urbane" din 4-6 octombrie de la Sevilla, organizată în cooperare cu Președinția spaniolă a Consiliului, va continua discuțiile privind modul în care mobilitatea în orașe poate deveni mai sustenabilă și va prilejui lansarea Declarației europene privind ciclismul.

Detalii

Data publicării
15 septembrie 2023