Direct la conținutul principal
Reprezentanța în România
Știre30 aprilie 20201 min de lectură

Răspunsul la coronavirus: maratonul mondial al donatorilor începe luni, 4 mai

maraton.png
© EU
Uniunea Europeană își unește forțele cu partenerii globali pentru a demara o campanie de strângere de fonduri ca răspuns mondial la coronavirus. Luni, 4 mai, președinta von der Leyen va găzdui un eveniment online de strângere de donații începând cu orele 15:00 CET, pe care îl puteți urmări pe EbS. Scopul este acela de a strânge 7,5 miliarde de euro. Fondurile colectate vor contribui la accelerarea dezvoltării și desfășurării la nivel global a vaccinării, tratamentului și diagnosticării. Însă 7,5 miliarde de euro reprezintă doar începutul și va fi nevoie de mai mult în viitor, pentru consolidarea sistemelor de sănătate din întreaga lume.

Înaintea evenimentului, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat: „Este numărătoarea inversă pentru maratonul nostru mondial al donatorilor. Pe 4 mai, vrem să reunim întreaga lume pentru a obține rezultate în materie de prevenire, diagnosticare și tratamente împotriva coronavirusului. Obiectivul nostru este să strângem fonduri și să punem bazele unei cooperări globale fără precedent între organizațiile de sănătate și toți partenerii relevanți. Invit pe toată lumea să contribuie și să se alăture răspunsului global la coronavirus.”

Evenimentul destinat donațiilor reprezintă un răspuns la apelul făcut în data de 24 aprilie 2020 de o serie de organizații mondiale de sănătate care s-au reunit în inițiativa ACT-Accelerator. Începând cu 4 mai, Comisia va începe înregistrarea donațiilor venite din partea țărilor, organizațiilor internaționale, instituțiilor financiare, societății civile, sectorului privat și fundațiilor. Cetățenii se pot alătura răspunsului global, contribuind la acțiunile de sensibilizare sau făcând donații către organizațiile partenere ale UE. Următoarele etape-cheie ale acestei campanii mondiale vor fi anunțate luni. Mai multe informații despre maratonul mondial al donatorilor sunt disponibile în acest comunicat de presă și pe site-ul web dedicat răspunsului mondial la coronavirus. Puteți găsi mai multe informații despre răspunsul amplu al Comisiei la criza coronavirusului aici.

 Pentru mai multe informații:

Dana Spinant - Tel.: +32 2 299 01 50

 Ana Pisonero - Tel.: +32 2 295 43 20

Detalii

Data publicării
30 aprilie 2020