Direct la conținutul principal
Reprezentanța în România
Știre31 iulie 20201 min de lectură

Politica de coeziune: Comisia lansează o consultare publică referitoare la inițiativa privind investițiile interregionale pentru inovare

coeziune_1.png
© EU
Ieri, 30 iulie, Comisia Europeană a lansat o consultare publică pentru a afla punctul de vedere al cetățenilor și al părților interesate cu privire la inițiativa privind investițiile interregionale pentru inovare (I3), a cărei instituire a fost propusă de Comisie pentru următoarea perioadă de programare.

Obiectivul este acela de a colecta idei pentru dezvoltarea în continuare a acestui nou instrument, în special cu privire la aspecte specifice, cum ar fi domeniile prioritare pentru investiții, legăturile cu prioritățile UE, mecanismele de punere în aplicare, tipul de sprijin, nevoile de investiții, disfuncționalitatea pieței, gradul de pregătire pentru investiții și altele.

Comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, a declarat: „Încurajez cu fermitate părțile interesate de la nivel național, regional și local să participe la consultarea publică pe tema viitoarei inițiative privind investițiile interregionale pentru inovare. Dorim să știm, printre altele, care sunt modalitățile optime prin care acest instrument poate oferi sprijin la diferite niveluri de guvernanță, prin implicarea a diferite categorii de regiuni și activarea de sinergii cu alte oportunități de finanțare ale UE.”

Perioada 2021-2027 va urmări consolidarea cooperării interregionale pentru inovare prin intermediul Fondului european de dezvoltare regională , cu un buget de aproximativ 500 de milioane de euro. În acest context, Comisia a propus crearea unei noi inițiative privind investițiile interregionale pentru inovare, care să ajute actorii implicați în strategiile de specializare inteligentă (S3) să grupeze, să extindă și să aducă inovarea pe piața europeană. Scopul este mobilizarea investițiilor de tip public-privat, care ar duce la un impact sporit al bugetului disponibil. Perioada de consultare se încheie la 30 septembrie 2020.

Persoane de contact pentru presă:

Stefan De Keersmaecker — Tel.: + 32 229 84680

Sara Soumillion — Tel.: + 32 229 67094

Detalii

Data publicării
31 iulie 2020