Direct la conținutul principal
Reprezentanța în România
Știre24 iunie 20201 min de lectură

Piața Filmului de la Cannes: forumul filmului european va avea loc online în acest an, pentru a dezbate provocările cu care se confruntă industria audiovizualului

cannes.png
© EU
Ediția din 2020 a Pieței filmului de la Cannes și-a mutat activitățile online și se desfășoară în perioada 22-26 iunie. În plus, la 22 iunie, Comisia a organizat un Forum al filmului european (FFE) în cadrul acestei ediții online a Pieței filmului, pentru a dezbate situația actuală a industriei audiovizuale și modul de abordare a provocărilor generate de pandemia de coronavirus.

Thierry Breton, comisarul pentru piața internă, care a deschis forumul cu un discurs inaugural, a declarat: „Desfășurarea online a Pieței filmului și a Forumului filmului european era necesară anul acesta, pentru a demonstra reziliența puternică a industriei europene a audiovizualului. Fiind o industrie de prim rang, care contribuie la îmbogățirea valorilor și a culturii europene, avem datoria să sprijinim sectorul în aceste vremuri dificile și să îi permitem să prospere într-o lume din ce în ce mai competitivă. Depunem toate eforturile în acest scop, utilizând instrumentele UE, cum ar fi SURE, programul MEDIA, Mecanismul de garantare pentru sectoarele culturale și creative și, în viitorul apropiat, noul instrument de redresare Next Generation EU.”  

Activitățile finanțate de UE în cadrul ediției digitale din 2020 a Pieței filmului includ un stand virtual MEDIA găzduit pe platforma online a Pieței filmului, precum și conferința „MEDIA în contact cu tehnologia”, care a reunit întreprinderi nou-înființate și investitori europeni inovatori. Deși nu se vor decerna premii în acest an, Festivalul de la Cannes a anunțat, la începutul lunii iunie, selecția oficială a filmelor pentru anul 2020, dintre care cinci au beneficiat de sprijin prin programul MEDIA. Unul dintre aceste filme (Druk, de Thomas Vinterberg, Danemarca) a fost candidat pentru Palme d’Or.

Persoane de contact pentru presă:

Johannes Bahrke — Tel.:+ 32 229 58615

Marietta Grammenou — Tel.:+ 32 229 83583

Detalii

Data publicării
24 iunie 2020