Direct la conținutul principal
Reprezentanța în România
Știre9 noiembrie 2021Reprezentanța în România1 min de lectură

Eurobarometru: În pofida pandemiei, europenii consideră că situația economică și calitatea vieții în regiunile UE s-au îmbunătățit ușor

Primele rezultate ale unui sondaj Eurobarometru Flash publicat recent privind opinia publică în regiunile UE arată că peste opt din zece europeni (83 %) afirmă că, în regiunea lor, calitatea vieții este bună.

eurobarometru

Primele rezultate ale unui sondaj Eurobarometru Flash publicat recent privind opinia publică în regiunile UE arată că peste opt din zece europeni (83 %) afirmă că, în regiunea lor, calitatea vieții este bună (aceștia reprezentând o creștere cu trei puncte procentuale față de 2018), în timp ce 68 % afirmă că situația economiei din regiunea lor este bună (cu două puncte procentuale mai mult decât în 2018).

Peste șapte din zece respondenți (71 %) afirmă că sunt optimiști în ceea ce privește viitorul regiunii lor (cu trei puncte procentuale mai mult decât în 2018). Pentru respondenți, cea mai importantă problemă cu care se confruntă în prezent regiunea lor este situația economică și șomajul (33 %). Este urmată îndeaproape de sănătate (24 %), de costul vieții (23 %), de mediu și schimbările climatice (22 %).

57% dintre respondenți sunt mulțumiți de măsurile luate de Uniunea Europeană pentru a combate pandemia de coronavirus, în timp ce 55 % dintre respondenți consideră că NextGenerationEU va contribui în mod eficace la abordarea provocărilor cu care se confruntă UE. O majoritate relativă de 47 % dintre respondenți consideră că Pactul verde european va contribui în mod eficace la abordarea provocărilor cu care se confruntă UE, iar 61 % tind să aibă încredere în Uniunea Europeană (procent stabil în comparație cu 2018). 62.636 respondenți au fost intervievați telefonic în 194 de regiuni din cele 27 de state membre ale UE pentru acest sondaj Eurobarometru Flash.

Rezultatele complete sunt disponibile aici.

 

Detalii

Data publicării
9 noiembrie 2021
Autor
Reprezentanța în România