Direct la conținutul principal
Reprezentanța în România
Fișă informativă12 octombrie 20211 min de lectură

Comisia prezintă un grup de experți privind combaterea dezinformării și promovarea alfabetizării digitale prin educație și formare

Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, va prezenta astăzi, 12 octombrie, în mod oficial un grup de experți privind combaterea dezinformării și promovarea alfabetizării digitale prin educație și formare.

expert_group

Misiunea generală a grupului de experți este aceea de a contribui la pregătirea unor orientări practice pentru profesori și educatori referitoare la combaterea dezinformării și la promovarea alfabetizării digitale prin educație și formare. Acestea vor duce la consolidarea obiectivului Planului de acțiune pentru educația digitală al Comisiei, care vizează să ofere excelență în educația digitală fiecărui elev din orice școală din întreaga Europă.

Referindu-se la noul grup, comisarul Gabriel a declarat: În prezent, gândirea critică și evaluarea calității informațiilor la care avem acces online sunt la fel de importante ca cititul și scrisulDorim să le oferim tinerilor noștri mijloacele necesare pentru a contribui la dezbaterile și discuțiile online. Pentru a reuși vom lucra, prin intermediul acestui grup de experți, cu profesorii și educatorii noștri, care sunt adevărata forță motrice a schimbării în domeniul educației și formării.”

Grupul reunește 25 de experți în domeniu – 21 selectați ca urmare a unei cereri deschise și patru membri reprezentând OCDE, Consiliul Europei, UNICEF și Oficiul pentru Proprietate Intelectuală al UE. Grupul de experți se va reuni pentru prima dată mâine.

Comisarul Gabriel va prezenta grupul, împreună cu experții Divina Meigs și Onno Hansen-Staszyński, astăzi la ora 17:00 (ora României) pe EbS

Detalii

Data publicării
12 octombrie 2021

Date de contact

Sonya Gospodinova

Nume
Sonya Gospodinova
E-mail
sonya [dot] gospodinovaatec [dot] europa [dot] eu
Număr de telefon
+32 229 66953

Sinead Meehan-van Druten

Nume
Sinead Meehan-van Druten
E-mail
sinead [dot] meehan-van-drutenatec [dot] europa [dot] eu
Număr de telefon
+32 229 84094