Direct la conținutul principal
Reprezentanța în România
Știre7 septembrie 20201 min de lectură

Comisia lansează o consultare publică privind viziunea sa pe termen lung pentru zonele rurale

rural.png
© EU
Comisia Europeană a lansat astăzi, 7 septembrie, o consultare publică privind noua sa inițiativă cu privire la o viziune pe termen lung pentru zonele rurale. Scopul acestei consultări este colectarea de opinii cu privire la actualele oportunități și provocări specifice zonelor rurale, la aspirațiile acestor zone și la acțiunile necesare pentru realizarea acestora.

Orice european interesat - inclusiv consumatorii, sectorul agroalimentar, IMM-urile rurale, statele membre, autoritățile locale și regionale, fermierii, organizațiile societății civile, tinerii din mediul rural, ONG-urile, grupurile de acțiune locală, rețelele rurale și cadrele universitare - poate contribui la consultarea publică online până la 27 noiembrie 2020. Comisia dorește să asigure o consultare amplă și îi invită pe toți cei interesați de viitorul zonelor rurale și al locuitorilor acestora să își împărtășească opiniile.

Vicepreședinta pentru democrație și demografie, Dubravka Šuica, a declarat: „Am plăcerea să lansez astăzi această nouă consultare publică. Zonele rurale se confruntă adesea cu provocări precum depărtarea, lipsa conectivității și servicii limitate, având, în același timp, un potențial și oportunități majore, cu o calitate unică a vieții și un rol deosebit de jucat în tranziția către o Europă verde, digitală și durabilă. Anul viitor, pe baza acestei consultări, vom prezenta o viziune pe termen lung privind zonele rurale, pentru a le ajuta să facă față acestor provocări și să se transforme în zone atractive și dinamice. Vom propune măsuri inclusiv pe termen scurt, pentru a concretiza această viziune pe termen lung.”

Persoane de contact pentru presă:

Miriam Garcia Ferrer — Tel: + 32 229 99075

Thérèse Lerebours — Tel: + 32 229 63303

Detalii

Data publicării
7 septembrie 2020