Direct la conținutul principal
Reprezentanța în România
Știre16 noiembrie 20201 min de lectură

Comisia lansează o consultare cu privire la Planul de acțiune privind reducerea la zero a poluării

zero_poluare.png
© EU
Comisia a lansat o consultare publică deschisă cu privire la un plan de acțiune al UE intitulat „Către îndeplinirea obiectivului de reducere la zero a poluării aerului, apei și solului — să construim o planetă mai sănătoasă pentru oameni mai sănătoși”.

Pilon principal al Pactului verde european („Green Deal”) , strategia privind reducerea la zero a poluării se va baza pe inițiative în domeniul energiei, al industriei, al mobilității, al agriculturii, al biodiversității și al climei.

Comisarul pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevičius, a declarat: „Poluarea mediului nu numai că are un impact negativ asupra sănătății noastre, în special a cetățenilor din categoriile cele mai vulnerabile, ci este și unul dintre factorii principali care conduc la pierderea biodiversității. Așadar, este clar că trebuie să se acționeze urgent. Prin  Planul de acțiune privind reducerea la zero a poluării, dorim să creăm un mediu de viață sănătos pentru europeni, să contribuim la o redresare rezilientă și să stimulăm tranziția către o economie curată, circulară și neutră din punctul de vedere al impactului asupra climei.” 

Consultarea se succedă publicării recente a foii de parcurs care prezintă planurile UE de readucere la zero a poluării prin îmbunătățirea prevenirii, a remedierii, a monitorizării și a raportării cu privire la poluare, precum și prin sprijinirea integrării acestui obiectiv în toate politicile și instrumentele de investiții. Planul de acțiune privind reducerea la zero a poluării va fi următorul pas important de punere în aplicare a strategiei de reducere la zero a poluării, după recenta publicare a  Strategiei pentru promovarea sustenabilității în domeniul substanțelor chimice .

Consultarea cu privire la Planul de acțiune privind reducerea la zero a poluării este deschisă comentariilor din partea cetățenilor până la 10 februarie 2021. Comentariile vor fi luate în considerare în continuare pentru elaborarea și perfecționarea inițiativei.

Mai multe informații sunt disponibile aici .

Persoane de contact pentru presă:

Vivian Loonela — Tel.: + 32 229 66712;

Daniela Stoycheva — Tel.: + 32 229 53664

Detalii

Data publicării
16 noiembrie 2020