Direct la conținutul principal
Reprezentanța în România
Știre26 mai 20201 min de lectură

Comisarul Gabriel inaugurează un grup consultativ privind microcreditele

microcredite.png
© EU
Astăzi, 26 mai, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, Mariya Gabriel, a inaugurat, printr-un discurs virtual, constituirea unui nou grup consultativ privind microcreditele. Acesta este format din profesioniști cu experiență din rândul autorităților naționale, al instituțiilor de învățământ superior și al grupurilor de asigurare a calității din statele membre.

Comisarul Gabriel a declarat: „Dorim să reflectăm asupra modului în care adoptarea unor module de învățare scurte și flexibile, care să conducă la microcredite, ar duce la inovare în domeniul social, economic și pedagogic. Scopul nostru este să le permitem oamenilor să dobândească, în orice etapă a carierei, cunoștințe, aptitudini și competențe în toate domeniile.”

Microcertificatele sunt unități de învățare mai mici, dezvoltate ca răspuns la evoluția nevoilor profesionale și societale. Acestea se eliberează după încheierea cursurilor sau a modulelor scurte în urma unei evaluări corespunzătoare a competențelor dobândite.

Alte două reuniuni online ale grupului sunt programate pentru 30 iunie și 16 septembrie, înainte de a se înainta un raport final privind caracteristicile comune ale unei abordări europene privind microcalificările și o foaie de parcurs pentru noi acțiuni la toate nivelurile.

Pentru mai multe informații:

Susanne Conze — Tel.: + 32 2 298 02 36

Balazs Ujvari — tel.: + 32 460 760296)

Detalii

Data publicării
26 mai 2020