Direct la conținutul principal
Reprezentanța în România
Știre16 noiembrie 2021Reprezentanța în România1 min de lectură

Certificatul digital al UE privind COVID: Comisia adoptă decizii de echivalență pentru Georgia, Moldova, Noua Zeelandă și Serbia

Recent, Comisia a adoptat patru decizii care certifică echivalența certificatelor COVID-19 eliberate de Georgia, Moldova, Noua Zeelandă și Serbia cu certificatul digital al UE privind COVID.

RMD_DCC

Prin urmare, cele patru țări vor fi conectate la sistemul UE, iar certificatele lor privind COVID vor fi acceptate în aceleași condiții ca certificatul digital al UE privind COVID. În același timp, cele patru țări au convenit să accepte certificatul digital al UE privind COVID pentru călătoriile din UE în țările lor.

Comisarul pentru justiție, Didier Reynders, a declarat: Mă bucur să constat că numărul țărilor care doresc să adere la sistemul UE continuă să crească. Prin deciziile de astăzi, 49 de țări și teritorii de pe cinci continente sunt conectate la Sistemul de certificate digitale ale UE privind COVID. Ne continuăm eforturile de consolidare a încrederii călătorilor că pot călători în condiții de siguranță în interiorul și în afara UE.

Comisarul pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi, a declarat: După cum ne-am susținut partenerii în lupta împotriva pandemiei, tot astfel continuăm să conlucrăm și pentru a ne deschide în siguranță. Aducem vești bune înaintea reuniunii ministeriale a Parteneriatului estic. Astăzi, salut faptul că Georgia, Moldova și Serbia s-au alăturat sistemului nostru digital de certificate privind COVID și aștept cu interes ca și alți vecini să se conecteze cât mai curând posibil.

Cele patru decizii ale Comisiei adoptate astăzi (disponibile online) vor intra în vigoare la 16 noiembrie 2021. Mai multe informații cu privire la certificatul digital al UE privind COVID pot fi găsite pe site-ul creat în acest scop.

Detalii

Data publicării
16 noiembrie 2021
Autor
Reprezentanța în România

Date de contact

Johannes Bahrke

Nume
Johannes Bahrke
E-mail
johannes [dot] bahrkeatec [dot] europa [dot] eu
Număr de telefon
+ 32 229 58615

Katarzyna Kolanko

Nume
Katarzyna Kolanko
E-mail
katarzyna [dot] kolankoatec [dot] europa [dot] eu
Număr de telefon
+ 32 229 63444