Direct la conținutul principal
Reprezentanța în România
Știre19 noiembrie 2021Reprezentanța în România1 min de lectură

Acțiunile Marie Skłodowska-Curie: 161,5 milioane EUR pentru sprijinirea schimburilor de personal implicat în cercetare și pentru cofinanțarea de programe de formare

Comisia a anunțat noi cereri de propuneri în cadrul componentelor privind schimburile de personal Marie Skłodowska-Curie (MSCA) și cofinanțarea de programe regionale, naționale și internaționale (COFUND).

MSCA

Cererea de propuneri COFUND din 2021, cu un buget total de 89 milioane EUR, se va încheia la 10 februarie 2022, iar cererea de propuneri din 2021 privind schimburile de personal, cu un buget de 72,5 milioane EUR, se va încheia la 9 martie 2022.

Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, a declarat: „Cercetătorii sunt viitorul științei în Europa. Pandemia ne-a arătat, încă o dată, cât de importanți sunt cercetătorii cu înaltă calificare. Aceste două cereri de propuneri lansate astăzi le oferă cercetătorilor, instituțiilor, regiunilor și țărilor oportunități excelente de stimulare a cercetării în Europa.”

MSCA COFUND oferă finanțare organizațiilor din statele membre ale UE sau din țările asociate la programul Orizont Europa pentru programe doctorale și postdoctorale noi sau existente. Acțiunea sprijină formarea și dezvoltarea carierei prin mecanisme de cofinanțare și promovează condiții de muncă excelente pentru cercetători, formare durabilă și mobilitate internațională, interdisciplinară și intersectorială. Schimburile de personal MSCA sprijină schimburile internaționale și intersectoriale pe termen scurt de membri ai personalului implicați în activități de cercetare și inovare.

Scopul este dezvoltarea de proiecte de colaborare durabile între diferite organizații din sectorul academic și cel neacademic (în special IMM-uri), cu sediul în Europa și în afara acesteia. Cererile de propuneri se succed adoptării programului de lucru Orizont Europa 2021-2022. Acțiunile Marie Skłodowska-Curie reprezintă programul emblematic de finanțare al UE, din cadrul programului Orizont Europa, pentru educație doctorală și formare postdoctorală excepționale. Acestea contribuie la excelența în cercetare, la stimularea creării de locuri de muncă, a creșterii și a investițiilor prin înzestrarea cercetătorilor cu noi cunoștințe și competențe, precum și la stimularea cooperării în materie de cercetare la nivel transfrontalier, intersectorial și interdisciplinar.

MSCA finanțează, de asemenea, dezvoltarea unor excelente programe de formare doctorală și postdoctorală și proiecte de cercetare în colaborare la nivel mondial. Mai multe informații sunt disponibile aici

 

Detalii

Data publicării
19 noiembrie 2021
Autor
Reprezentanța în România