Direct la conținutul principal
Reprezentanța în România
Știre25 septembrie 20232 min de lectură

Ziua Europeană a Limbilor 2023

Invitație la conferința centrală online

edLangs23

Începând din 2001, Uniunea Europeană și Consiliul Europei sărbătoresc în fiecare an, pe data de 26 septembrie, Ziua Europeană a Limbilor.

Ziua Europeană a Limbilor are ca scop să aducă în atenția publicului marea varietate lingvistică din Europa, să promoveze patrimoniul cultural și diversitatea lingvistică, să încurajeze oamenii de orice vârstă să învețe limbi străine, precum și să promoveze profesiile legate de domeniul lingvistic.

Pe 26 septembrie, între orele 13.00 și 15.00 (ora României), vă invităm să urmăriți conferința online organizată la nivel central de Comisia Europeană, intitulată „Predarea competențelor lingvistice – un element esențial al spațiului european al educației”. Linkul pentru webstreaming, programul și alte informații suplimentare se găsesc pe pagina dedicată evenimentului.

Conferința se va desfășura în limba engleză și va fi disponibilă interpretare în limbile franceză, germană, italiană și spaniolă.

În acest an, conferința organizată de Comisia Europeană cu ocazia Zilei Europene a Limbilor va fi dedicată instrumentelor pe care le oferă Uniunea Europeană pentru a ajuta profesorii de limbi străine să își dezvolte competențele, în special Erasmus+ și Platforma europeană pentru educația școlară.

De asemenea, 2023 este Anul European al Competențelor în Uniunea Europeană, iar conferința noastră este strâns legată de această temă, deoarece multilingvismul este una dintre cele opt competențe esențiale necesare pentru dezvoltarea personală, pentru a avea un stil de viață sănătos și sustenabil, pentru sporirea șanselor de angajare, pentru a fi cetățeni activi și pentru a asigura incluziunea socială.

Vom face legătura în direct cu unele dintre evenimentele organizate cu ocazia Zilei Europene a Limbilor în statele membre ale Uniunii Europene. Vom afla de la tineri, de la cadrele didactice și de la alți participanți ce părere au despre limbile străine și ce influență au acestea asupra vieții lor.

În deschiderea evenimentului vor lua cuvântul dl Johannes Hahn, comisarul UE pentru buget și administrație, și dna Sophia Eriksson Waterschoot, directoarea pentru tineret, educație și programul Erasmus+ din cadrul Direcției Generale Educație, Tineret, Sport și Cultură a Comisiei Europene.

De asemenea, va avea loc o masă rotundă cu experți din domeniul multilingvismului, cu profesori și cu reprezentanți ai președinției spaniole a Consiliului și ai Comisiei Europene.

Printre subiectele abordate se vor număra:

Urmăriți videoclipul de prezentare de mai jos și marcați-vă în calendar data de 26 septembrie, ora 13.00 (ora României).

 

 

 

Detalii

Data publicării
25 septembrie 2023