Direct la conținutul principal
Logoul Comisiei Europene
Reprezentanța în România
Știre9 decembrie 2022

UE investește peste 600 milioane EUR în infrastructura energetică pentru a susține planul REPowerEU și Pactul verde european

Uniunea Europeană va investi 602 milioane EUR din Mecanismul pentru interconectarea Europei în opt proiecte transfrontaliere de infrastructură energetică, pentru a atinge obiectivele stabilite în planul REPowerEU și în Pactul verde european.

EnergieInfrastructura

Investiția se va efectua conform rezultatelor unei cereri de proiecte lansate la 18 mai, în paralel cu planul REPowerEU. 

Comisarul pentru energie, Kadri Simson, a declarat: „Îmbunătățirea interconexiunilor transfrontaliere este o condiție prealabilă pentru o tranziție către o energie curată, deoarece acestea consolidează piața noastră comună a energiei și facilitează integrarea energiei din surse regenerabile în rețea. Reziliența infrastructurii energetice este, de asemenea, esențială pentru securitatea aprovizionării UE și pentru îndeplinirea angajamentului nostru de a opri importurile de gaze din Rusia cât mai curând posibil.” 

Aceste fonduri vor finanța proiecte în domenii precum energia electrică (dintre care unul privind rețelele electrice inteligente), rețelele de CO2, stocarea subterană a gazelor, precum și pentru un terminal GNL offshore. Acestea sunt împărțite între nouă state membre (Belgia, Croația, Franța, Irlanda, Italia, Austria, Polonia, România și Slovenia) și Tunisia.

Mai multe detalii cu privire la proiecte sunt disponibile aici.

Detalii

Data publicării
9 decembrie 2022

Date de contact

Tim McPhie

Nume
Tim McPhie
E-mail
tim [dot] mcphieatec [dot] europa [dot] eu
Număr de telefon
+ 32 2 295 86 02

Ana Crespo Parrondo

Nume
Ana Crespo Parrondo
E-mail
ana [dot] crespo-parrondoatec [dot] europa [dot] eu
Număr de telefon
+ 32 2 298 13 25