Direct la conținutul principal
Reprezentanța în România
Știre8 aprilie 20224 min de lectură

#StandUpForUkraine: 9 aprilie, ora 16:00

La 9 aprilie, începând cu ora 16.00 (ora României), va avea loc un eveniment online de amploare, o mobilizare pe platformele de comunicare socială în sprijinul persoanelor care au fost obligate să fugă din Ucraina.

Campania „Stand Up for Ukraine”

Evenimentul mondial de strângere de fonduri „Susținem Ucraina” a fost convocat în comun de președinta von der Leyen și de prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau

La eveniment vor participa, alături de președinta von der Leyen, și președintele Poloniei, Andrzej Duda, și prim-ministrul Trudeau, acesta din urmă – de la distanță.

Mai sunt invitați să participe refugiați și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale locale implicate în ajutorarea refugiaților.

Finanțarea și alte tipuri de sprijin colectate la 9 aprilie vor servi la satisfacerea nevoilor persoanelor strămutate în interiorul Ucrainei și ale celor care au fugit din calea invaziei rusești.

În special:

  • Pentru cele 4 milioane de persoane aflate deja în căutare de adăpost în UE și pentru cele care, probabil, urmează să sosească: fondurile vor fi utilizate pentru a răspunde nevoilor lor pe termen scurt și mediu în statele membre ale UE, de la alimente, locuințe și asistență medicală la educație și locuri de muncă pentru aceste persoane.
  • Finanțarea și donațiile le vor furniza asistență umanitară vitală celor 6,5 milioane de oameni, dintre care 2,5 milioane de copii, care au fost nevoiți să-și lase în urmă casele, dar au rămas în Ucraina, și sunt acum strămutați în interiorul țării.

Angajamentele vor fi anunțate în cadrul unei mese rotunde convocate de președinta von der Leyen și de prim-ministrul Trudeau sâmbătă, 9 aprilie, între orele 16:00 și 17:00 EET.

Evenimentul va putea fi urmărit în direct în limba română va fi disponibilă și pe pagina de Facebook a Reprezentanței Comisiei Europene în România.

De asemenea, evenimentul poate fi urmărit live prin intermediul Serviciului Audiovizual al Comisiei Europene (EBS) aici : https://stand-up-for-ukraine.ec.europa.eu/watch-live-standupforukraine_ro.

 

Distribuție prin satelit:

Evenimentul „Stand up for Ukraine” este disponibil prin distribuție prin satelit cu următoarele specificații tehnice :

Eutelsat-9B (9°E)

Transponder : E10

Frequency 11900 MHz (horizontally polarization)

DVB-S2 (modulation 8PSK)

Symbol Rate 27.500

FEC 2/3

 

Cum se contribuie

Guvernele și întreprinderile private sunt invitate să contacteze Comisia Europeană pentru a efectua o contribuție financiară: NEAR-SGUA-UKRAINE-CLEARING-HOUSEatec [dot] europa [dot] eu (NEAR-SGUA-UKRAINE-CLEARING-HOUSE[at]ec[dot]europa[dot]eu)

De asemenea, Comisia Europeană a creat un sistem de direcționare a donațiilor în natură din partea sectorului privat către Ucraina, Moldova și statele membre ale UE învecinate, pentru a răspunde nevoilor persoanelor strămutate în interiorul țării și ale refugiaților.

Comisia Europeană va coordona furnizarea donațiilor în natură pe scară largă de produse vitale: medicamente, vaccinuri, echipamente medicale, corturi, paturi și pături de urgență.

Întreprinderile care doresc să facă donații în natură sunt invitate să contacteze Comisia Europeană prin e-mail: ECHO-private-donationsatec [dot] europa [dot] eu (ECHO-private-donations[at]ec[dot]europa[dot]eu)

În cele din urmă, persoanele fizice pot contribui financiar prin intermediul platformei GlobalGiving a organizației Global Citizen.

 

Mobilizare mondială pe rețelele sociale

Înainte de evenimentul donatorilor, mulți artiști, animatori, sportivi și militanți de renume internațional se vor alătura organizației Global Citizen, în cadrul campaniei de mobilizare de pe rețelele sociale „Stand Up for Ukraine”, care va avea loc în zilele de 8 și 9 aprilie. 

Printre cei care își confirmă participarea se numără Abel “The Weeknd” Tesfaye, Adam Durica, Aitana, Alanis Morissette, Alejandro Sanz, Alexandra Stan, Angélique Kidjo, Annie Lennox, Billie Eilish, Billy Joel, Céline Dion, Chris Isaak, Chris Rock, Demi Lovato, Elton John și David Furnish, FINNEAS, Garth Brooks și Trisha Yearwood, Gloria Steinem, Green Day, Herbert Grönemeyer, Hugh Jackman și Deborra-Lee Furness, Igo, Jon Batiste, Jonas Brothers, Juanes, Kacey Musgraves, Katy Perry, Leon Bridges, Luke Combs, Madonna, Miley Cyrus, Mirai, Ozzy Osbourne, Pearl Jam, Pharrell Williams, Priyanka Chopra Jonas, Radiohead, Red Hot Chili Peppers, Ryan Tedder, Sarsa, Shaquille O’Neal, Stevie Nicks, Stevie Wonder, Tame Impala, U2, Usher, Vito Bambino, Young Leosia. Multe alte personalități vor fi anunțate în zilele următoare.

 

Program #StandUpForUkraine (SUFU)

Ora

Acțiune

4 P.M.

Cuvânt de bun venit al moderatorului Isha Sesay și introducere eveniment

 

Cuvânt de deschidere din partea organizatorilor principali, susținut de președinta CE Ursula von der Leyen (live) și prim-ministrul Canadei Justin Trudeau (de la distanță)

 

Cuvânt introductiv din partea președintelui polonez Andrzej Duda (live)

4:17 P.M.

Seria A de materiale video privind angajamentele

 

Seria B de materiale video privind angajamentele

 

Seria C de materiale video privind angajamentele

 

Angajamente finale din partea CE/Canadei

5 P.M.

Încheierea evenimentului

 

Contact

  • Puteți găsi mai multe informații despre EbS + și EbS, aici: https://audiovisual.ec.europa.eu/en/aboutebs
  • Pentru mai multe informații cu privire la programul evenimentului sau calendarul transmisiei, vă rugăm să contactați: newsdeskatec [dot] europa [dot] eu (newsdesk[at]ec[dot]europa[dot]eu) sau la telefon: + 32 (2) 296 41 06.
  • Pentru probleme tehnice legate de transmisia prin satelit sau web-player, vă rugăm să contactați: COMM-E-teamatec [dot] europa [dot] eu (COMM-E-team[at]ec[dot]europa[dot]eu)

 

 

Detalii

Data publicării
8 aprilie 2022