Direct la conținutul principal
Reprezentanța în România
Știre4 aprilie 20241 min de lectură

Reprezentanța Comisiei Europene în România a găzduit masă rotunda organizata de E-Romnja cu tema “Cum asigurăm interesele femeilor rome în an electoral?”

Reprezentanța Comisiei Europene în România a găzduit masă rotunda organizata de E-Romnja cu tema “Cum asigurăm interesele femeilor rome în an electoral?”.

E-Romnja

Reprezentanța Comisiei Europene în România a găzduit la data de 4 aprilie 2024 o masă rotundă cu tema "Cum putem asigura interesele femeilor de etnie romă în an electoral?", organizată de Asociația pentru Promovarea Drepturilor Femeilor Rome, E-Romnja.

În cadrul evenimentului, Mara Roman, șefa interimară a Reprezentației Comisiei Europene în România, a subliniat importanța facilitării acestui exercițiu de ascultare și dialog între femei determinate să apere, să sprijine și să promoveze drepturile femeilor de etnie romă în societate, având capacitatea de a influența direct evoluția societății noastre.

„La nivel european, Comisia Europeană a promovat un cadru amplu de reglementări și resurse financiare care facilitează găsirea de soluții, în primul rând prin intermediul Strategiei pentru Egalitate de Gen pentru 2020-2027”, a declarat Mara Roman. „Scopul acestei strategii este de a construi o adevărată Uniune a Egalității. Ne dorim ca toate femeile și bărbații, fetele și băieții din Uniunea Europeană să aibă oportunitatea de a-și atinge potențialul și de a deveni oricine își doresc să fie. Credem că avem nevoie de toate energiile și talentele din societatea noastră pentru a profita de întregul nostru potențial și pentru a contura viitorul în care ne dorim să trăim.”

De asemenea, Mara Roman a subliniat rolul esențial pe care integrarea minorității rome îl joacă în promovarea egalității în general și importanța colaborării cu statele membre, în a căror responsabilitate intră implementarea reglementărilor relevante. În același timp, a menționat că, deși situația s-a îmbunătățit în special în domeniul educației la nivelul Uniunii Europene, Europa mai are încă mult de parcurs pentru a atinge o egalitate reală pentru cetățenii de etnie romă.

Detalii

Data publicării
4 aprilie 2024