Direct la conținutul principal
Reprezentanța în România
Știre19 ianuarie 20221 min de lectură

Pactul verde european: Comisia lansează o consultare publică privind materialele plastice de origine biologică, biodegradabile și compostabile

Comisia a lansat ieri, 18 ianuarie, o consultare publică privind materialele plastice de origine biologică, biodegradabile și compostabile.

Consultare

Consultarea îi va servi Comisiei la elaborarea unui cadru de politică privind aceste materiale plastice, care constituie un element-cheie al Pactului verde european. Scopul este acela de a aborda noile provocări în materie de durabilitate legate de utilizarea acestor materiale plastice. În plus, combaterea acestui fenomen va stimula, de asemenea, inovarea și le va transmite semnale clare investitorilor europeni.

Comisarul pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevičius, a declarat: „Materialele plastice din surse biologice, biodegradabile și compostabile pot avea unele avantaje față de materialele plastice tradiționale. Cu toate acestea, trebuie să evaluăm în detaliu dacă aceste materiale plastice își respectă promisiunile și în ce condiții. De asemenea, trebuie să le oferim claritate consumatorilor și întreprinderilor, astfel încât aceștia să poată face distincția cu ușurință între ele.”

aterialele plastice de origine biologică, biodegradabile și compostabile reprezintă în prezent 1 % din piețele mondiale și europene ale materialelor plastice, preconizându-se o creștere globală de 5 până la 8 % între 2020 și 2025. Acestea se utilizează în principal pentru ambalare și în scopuri agricole specifice.

Mai multe informații sunt disponibile aici

Detalii

Data publicării
19 ianuarie 2022

Date de contact

Adalbert Jahnz

Nume
Adalbert Jahnz
E-mail
adalbert [dot] jahnzatec [dot] europa [dot] eu
Număr de telefon
+ 32 229 53156

Célia Dejond

Nume
Célia Dejond
E-mail
celia [dot] dejondatec [dot] europa [dot] eu
Număr de telefon
+ 32 229 88199