Skip to main content
Logoul Comisiei Europene
Reprezentanța în România
Știre7 aprilie 2022

#EUSpace4Ukraine: Instrumentul spațial al UE în slujba poporului ucrainean

Agenția UE pentru Programul spațial, EUSPA, lansează o platformă pentru a pune spațiul în slujba poporului ucrainean.

EUSpace4Ukraine

Această platformă își propune să pună în legătură inovatori, întreprinderi nou-înființate și companii cu ONG-uri și cu alte entități care oferă asistență pe teren. Platforma reunește aplicații și soluții care mobilizează date accesibile gratuit din Galileo și Copernicus, două componente ale Programului spațial al UE, pentru a spori sprijinul umanitar acordat poporului ucrainean și invită comunitatea de inovare să propună altele suplimentare.

Galileo furnizează servicii de poziționare și navigație, iar Copernicus furnizează date și informații de observare a Pământului. Aplicațiile și soluțiile publicate pe această platformă vor acoperi o gamă largă de utilizări, de la sprijinirea ONG-urilor care furnizează produse medicale prin intermediul dronelor, până la soluții practice de sprijinire a integrării în țările UE a persoanelor care fug din calea războiului. Informații actualizate vor fi disponibile periodic.

La 12 aprilie se va organiza un webinar de o oră în care se va explica modul în care puteți contribui la platformă și la activitățile viitoare.

Acesta va include stabilirea de contacte între inovatori/întreprinderi nou-înființate și ONG-uri/entități care acordă sprijin, precum și un hackathon pentru dezvoltarea de aplicații specifice dedicate noilor nevoi distincte.

Detalii

Data publicării
7 aprilie 2022

Date de contact

Nume
Sonya Gospodinova
E-mail
Număr de telefon
+32 229 66953

Nume
Célia Dejond
E-mail
Număr de telefon
+32 229 88199