Skip to main content
Logoul Comisiei Europene
Reprezentanța în România
Știre23 iunie 2022

Afganistan: UE mobilizează 1 milion EUR sub formă de asistență umanitară în urma cutremurului devastator

Ca răspuns la cutremurul puternic care a lovit sudul Afganistanului la 22 iunie în primele ore ale dimineții, Comisia Europeană alocă fonduri umanitare în valoare de 1 milion EUR pentru a răspunde celor mai urgente nevoi ale afganilor afectați.

afganistan
© UNICEF Afghanistan. All rights reserved. Licensed to the European Union under conditions.

Janez Lenarčič, comisarul pentru gestionarea crizelor, a declarat: „În Afganistan, criza umanitară deja devastatoare e agravată și mai mult de un cutremur mortal. Avem personal UE pe teren care evaluează încă amploarea distrugerilor, dar primele rapoarte indică faptul că peste 1.000 de afgani și-au pierdut viața, iar un număr și mai mare au fost răniți. Se estimează că 270.000 de locuitori ai zonelor afectate vor avea nevoie de ajutor de urgență. Răspunsul UE constă în mobilizarea unui sprijin inițial de urgență în valoare de 1 milion EUR. Partenerii noștri umanitari de încredere vor furniza ajutorul celor mai afectați dintr-o țară deja extrem de fragilă. UE este pregătită să ofere asistență suplimentară.”

Pentru a asigura o intervenție rapidă în zonele îndepărtate și dificil de accesat, în practică, UE va acorda finanțarea umanitară prin intermediul unor parteneri umanitari deja activi în țară, inclusiv organizații neguvernamentale și Organizația Națiunilor Unite.

Finanțarea va răspunde celor mai urgente nevoi ale afganilor, precum furnizarea de asistență medicală, apă, servicii de salubrizare și igienă, adăposturi și servicii de protecție pentru comunitățile cele mai afectate și defavorizate.

Detalii

Data publicării
23 iunie 2022

Date de contact

Nume
Balazs Ujvari
E-mail
Număr de telefon
+ 32 229 54578

Nume
Daniel Puglisi
E-mail
Număr de telefon
+ 32 229 69140