Skip to main content
Reprezentanța în România logo
Reprezentanța în România

Lider European

Campanie de comunicare și informare anuală a Reprezentanței Comisiei Europene în România, derulată în parteneriat cu Ministerul Educației. 2021 – a unsprezecea ediție a concursului Lider European în România.

Poster concurs Lider European

Competiția Lider European și-a desemnat câștigătorii!
Pe 16 decembrie 2021, trei echipe finaliste și-au disputat locurile pe podium la București, la sediul Reprezentanței Comisiei Europene în România:

🏆 echipa „New Generation” reprezentanta Liceului Economic din Buzău a impresionat juriul cu proiectul său „Prea devreme e mai târziu” și a câștigat premiu I,

🏆 pe locul al doilea, cu proiectul „Puntea generaţiilor”, s-a clasat echipa Colegiului Naţional Emil Racoviţă din București, „4 the Future”,

🏆 pe locul al treilea s-a clasat echipa „Euroteam junior” din Liceul Teoretic Petre Pandrea din Balș, cu proiectul „Asistența pentru vârstnici în obținerea certificatului verde”. 
 

Echipele care au primit mențiuni sunt următoarele: 
🎉 Echipa „No Waste Better Taste”, cu proiectul „No Waste Better Taste”, Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Constanța
🎉 Echipa „A fortiori”, cu proiectul „Festivalul EU pentru Tine”, Liceul Teoretic Spiru Haret din Moinești
🎉 Echipa „NewWaveEU”, cu proiectul „Biblioteca de la Colțul Străzii”, Colegiul Național Mihai Viteazul din București
🎉 Echipa „Artlead”, cu proiectul „Casa Copilăriei”, Colegiul Național de Artă Octav Băncilă din Iași
🎉 Echipa „Proeuro Brâncuși”, cu proiectul „PRO EuRO BRÂNCUȘI!”, Liceul Tehnologic Constantin Brâncuși din Craiova.    
 

Mulțumim tuturor echipelor înscrise pentru participare și îi felicităm pentru originalitatea temelor alese și complexitatea strategiilor și a planurilor de implementare! 

Toate echipele participante în concursul Lider European 2021 vor primi rezultatele, informațiile necesare și diplomele prin intermediul inspectorilor județeni până pe data de 23 decembrie 2021.             

 ------------------

Ce este Lider European?

  • O competiție care își propune să dezvolte abilitățile de leadership și de vorbire în public ale elevilor de liceu, spiritul de echipă și capacitatea de a mobiliza grupuri de oameni pentru a lucra împreună în beneficiul comunității lor. 
  • Obiectivul concursului este de a spori și consolida spiritul Uniunii Europene în rândul tinerilor, în contextul activităților legate de valorile și temele europene.
  • Provoacă elevii de liceu, din clasele IX-XII, să lucreze în echipă și să elaboreze proiecte prin care să răspundă problemelor sau oportunităților existente în comunitățile locale. Concursul se concentrează pe dezvoltarea de proiecte în oricare dintre domeniile social, cultural, afaceri/ economic și de mediu.

Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să participi la Lider European?

  • Să fii elev în ciclul liceal (clasele IX– XII), la un liceu din România.
  • Să acorzi atenție situațiilor din jurul tău, să poți identifica cu ușurință probleme sau oportunități apărute în comunitatea ta și să te adaptezi ușor lucrului în echipă.

Ce trebuie să faci ca să te înscrii la Lider European?

  • Să găsești alți trei colegi (din același liceu, clasa ta sau din altă clasă, indiferent de anul de studiu) împreună cu care să formezi o echipă, și un profesor care să vă înscrie în concurs și să vă reprezinte.
  • Să dai dovadă de abilități de leadership și antreprenoriat, de încredere și talent oratoric și să fii, sau să îți dorești să fii, implicat în comunitățile din care faci parte, dar nu limitat la ele.
  • Să obții și să parcurgi materialele realizate ca bază de pregătire pentru concursul Lider European: un material scris cu informații generale, repere și recomandări pentru realizarea unui proiect și un materialul video cu prezentarea și simularea competiției.
  • Află unde este cel mai apropiat centru Europe Direct și fă-le o vizită sau contactează-i pentru a afla mai multe informații, atât despre concursul Lider European, cât și despre activitățile desfășurate de acestea la nivel local: https://romania.representation.ec.europa.eu/puncte-de-contact-europene-romania_ro

*Urmărește pagina noastră de social media (dă "follow") pentru a afla primul noutățile și informările despre concurs: https://www.facebook.com/spatiul.public.european

Ce trebuie să știi?

Lider European este un concurs național susținut de Ministerul Educației, derulat în scopul informării la scară largă asupra valorilor europene, drepturilor, libertăților și obligațiilor la nivel European.

Lider European este destinat elevilor din ciclul liceal.

De ce să participi la Lider European?

Lider European este un concurs destinat participării în echipă și îți creează ocazia de a te descoperi atât personal, cât și prin ochii celor din jur.

Îți oferă ocazia de a te implica în comunitățile din care faci parte, de a identifica o problemă sau o oportunitate pe care să o gestionezi și să o faci auzită.

Îți exersezi capacitatea de lucru în echipă și ușurința de a te folosi de informațiile și abilitățile pe care le stăpânești, primești recunoaștere printr-o diplomă de participare și ai ocazia de a fi recompensat cu un premiu care să îți permită să îți duci proiectul mai departe, alături de echipa ta.

Consultați documentul Reguli și instrucțiuni de participare la concursul Lider European 2021 și completați Formularul de înscriere la concurs!

Reguli și instrucțiuni de participare Lider European 2021
română
(269.42 KB - PDF)
Descărcați
Formular de înscriere la concursul Lider European
română
(110.79 KB - PDF)
Descărcați

 

Contact Lider European

Poți să ne scrii pe adresa:

Email