Skip to main content
Reprezentanța în România logo
Reprezentanța în România

Euro Quiz

Campanie de comunicare și informare anuală a Reprezentanței Comisiei Europene în România, derulată în parteneriat cu Ministerul Educației.  2022 - a unsprezecea ediție a concursului Euro Quiz în România.

Poster concurs Euro Quiz

Ce este Euro Quiz?

  • Un concurs cu întrebări și răspunsuri despre istoria, prezentul și viitorul Uniunii Europene.
  • Are drept scop încurajarea lucrului în echipă, îmbogățirea cunoștințelor despre Europa și Uniunea Europeană și dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor în rândul elevilor din ciclul gimnazial. 
  • Participarea la acest concurs presupune răspunsul rapid și corect la întrebări prestabilite din diverse arii de cultură generală precum istorie, geografie, artă, gastronomie etc., într-un timp limitat.

Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să participi la Euro Quiz?

  • Să fii elev în ciclul gimnazial (clasele V– VIII), la o școală din România.
  • Să ai repere de cultură generală, să fii atent, spontan și să te adaptezi ușor lucrului în echipă.

Ce trebuie să faci ca să te înscrii la Euro Quiz?

  • Să găsești alți trei colegi (din aceeași școală, din clasa ta sau din altă clasă, dar din aceeași categorie de ani de studiu) împreună cu care să formezi o echipă, și un profesor care să vă înscrie în concurs și să vă reprezinte.
  • Să obții și să parcurgi materialele realizate ca bază de pregătire pentru concursul național Euro Quiz: un material scris cu informații generale structurate pe categorii și un materialul video cu prezentarea și simularea competiției.
  • Află unde este cel mai apropiat centru Europe Direct și fă-le o vizită sau contactează-i pentru a afla mai multe informații, atât despre concursul Euro Quiz, cât și despre activitățile desfășurate de acestea la nivel local: https://romania.representation.ec.europa.eu/puncte-de-contact-europene-romania_ro

*Urmărește pagina noastră de social media (dă "follow") pentru a afla primul noutățile și informările despre concurs: https://www.facebook.com/spatiul.public.european

Ce trebuie să știi?

Euro Quiz este un concurs național derulat în scopul informării la scară largă asupra valorilor europene, drepturilor, libertăților și obligațiilor la nivel european.

Euro Quiz este destinat elevilor din ciclul gimnazial și este organizat pe două secțiuni (în funcție de ani de studiu și nivel de cunoștințe): 

            Secțiunea 1: Clasele V-VI

            Secțiunea 2: Clasele VII-VIII

De ce să participi la Euro Quiz?

Euro Quiz este un concurs național recunoscut de Ministerul Educației și singurul concurs destinat participării în echipă.

Îți exersezi capacitatea de lucru în echipă și ușurinta de a te folosi de informațiile pe care le stăpânești într-un timp limitat, primești recunoaștere printr-o diplomă de participare și ai ocazia de a fi recompensat cu un premiu pentru abilitățile echipei din care faci parte.

Pagina de față va fi în continuare actualizată cu informații despre pregătirea și organizarea concursului, astfel că te invităm să te reîntorci curând! 

Consultă documentul: Reguli și instrucțiuni pentru participarea la concursul Euro Quiz 2021 - 2022

Reguli și instrucțiuni de participare la Euro Quiz
română
(195.61 KB - PDF)
Descărcați

 

Contact Euro Quiz

Ne puteți scrie pe adresa:

Email