Direct la conținutul principal
Reprezentanța în România
Conferințe și reuniuni la nivel înalt

Comisarul european Thierry BRETON vizitează România

Comisarul european Thierry BRETON, responsabil pentru piața internă, va efectua o vizită la București în data de 18 noiembrie 2021.

Înaltul oficial european se va întâlni cu dl. Klaus IOHANNIS, președintele României, cu dl. Cseke ATTILA, ministrul interimar al Sănătății și cu dl. Nicolae CIUCĂ, ministrul interimar al Apărării. Comisarul european va participa și la o conferință de presă cu dr. Raed ARAFAT, secretar de stat, și cu lt. col. medic dr. Valeriu GHEORGHIȚĂ, coordonatorul campaniei de vaccinare din România. În cadrul vizitei sale, comisarul va participa și la o masă rotundă cu privire la vaccinare.

„Este important pentru mine să vin, personal, la București pentru a discuta cu liderii politici din România în mod special despre situația îngrijorătoare generată de COVID-19. Odată cu venirea iernii, rata scăzută de vaccinare pune sănătatea cetățenilor români -de toate vârstele și categoriile sociale - în pericol. Acest risc reprezintă totodată și o barieră în calea redresării depline a României și a Uniunii Europene în ansamblu. Europa a furnizat vaccinuri sigure și eficiente în timp record - România are tot ceea ce este necesar pentru a le folosi, a lupta împotriva reticenței la vaccinare și a opri răspândirea virusului. Trebuie încurajat efortul din partea tuturor părților interesate - Guvern, profesioniști din domeniul sănătății, ONG-uri și cetățeni - aștept cu interes aceste întâlniri productive", a declarat comisarul Thierry Breton înainte de vizită.

  • COVID-19
  • joi, 18 noiembrie 2021, 09:00 - 15:00 (CET)

Informații practice

Când
joi, 18 noiembrie 2021, 09:00 - 15:00 (CET)
Limbi
română

Descriere