Direct la conținutul principal
Reprezentanța în România

Prioritățile Comisiei Europene pentru perioada 2019-2024

O dată la 5 ani, la începutul fiecărui mandat al Comisiei Europene, Președintele stabilește domeniile prioritare pe care se va concentra Comisia.

6 priorități ale Comisiei von der Leyen

EU_Green_Deal
Elaborarea unei noi strategii de dezvoltare pentru a transforma Uniunea Europeană într-o economie modernă, neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon, eficientă din punct de vedere al resurselor, sustenabilă și competitivă.
Digital_Age
Consolidarea suveranității digitale, acordând atenție în mod clar datelor, tehnologiei și infrastructurii pentru o transformare digitală de care să beneficieze toți europenii.
Economy_People
Crearea unui mediu de investiții mai atractiv și susținerea unei dezvoltări care să genereze locuri de muncă de calitate, în special pentru tineri și pentru firmele mici.
Stronge_Europe
Susținerea multilateralismului și a unei ordini globale bazate pe reguli, printr-o abordare coordonată a acțiunii externe și o voce europeană unită în lume.
European_Democracy
Consolidarea rolului cetățenilor europeni în procesele decizionale și de prioritizare ale Europei, în același timp protejând democrația noastră de interferențe externe.

Planul de redresare pentru Europa

Visul_European
Pe lângă cele 6 priorități principale, Comisia Europeană conduce un program de sprijinire a redresării Europei în urma gravelor probleme sociale și economice cauzate de pandemia de COVID-19.