Direct la conținutul principal
Reprezentanța în România
Banner_TRUE_v3
trUE - Adevărul gol-goluț

ÎmprEUnă împotriva dezinformării!

Vino alături de noi!

Dacă vrei să sprijini demersurile noastre sau dacă ai observat un caz de dezinformare la adresa Uniunii Europene, semnalează-ne acest lucru printr-un mesaj în inbox-ul paginii noastre de Facebook sau printr-un email către adresa COMM-REP-RO-TRUEatec [dot] europa [dot] eu (COMM-REP-RO-TRUE[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Actualități

Mituri demontate

disinfo dictatura
  • Fișă informativă

Uniunea Europeană este un proiect al păcii, unificând popoarele și statele europene în urma celui de-al Doilea Război Mondial. Demnitatea umană, statul de drept, egalitatea drepturile omului și libertatea sunt valorile democratice de bază ale UE.

  • 4 min de lectură

Is this #trUE? - o nouă serie de materiale video

Selly thumbnail
În acest episod, cu ajutorul unei experiențe personael, @Selly ne explică de ce este important să nu ne lăsăm păcăliți de știrile false.

Resurse și informații utile pentru combaterea dezinformării

CodeOfPracticeDisinfo
Element central al Strategiei UE de combatere a dezinformării, codul s-a dovedit a fi un instrument eficace de limitare a răspândirii dezinformării online, inclusiv în perioadele electorale, și de răspuns rapid la crize precum pandemia de COVID-19 și războiul din Ucraina.
DSA
Regulamentul privind serviciile digitale îmbunătățește semnificativ mecanismele de eliminare a conținutului ilegal și de protecție efectivă a drepturilor fundamentale ale utilizatorilor în mediul online, inclusiv a libertății de exprimare.
Eu vs Disinfo
Înființat în 2015, EUvsDisinfo este proiectul-far al Uniunii Europene, coordonat de grupul operativ East StratCom din cadrul Serviciului European de Acțiune Externă.

Materiale video dedicate combaterii dezinformării

ZaiafetEuropean
Horia Sârghi, alias Zaiafet, a realizat o serie de materiale video prin care îți propun să călătoreşti şi să descoperi Europa (şi istoria ei) cu alţi ochi!

Inițiative ale societății civile în România

Lupta împotriva dezinformării: unde ne aflăm?

Draught

Combaterea dezinformării legate de schimbările climatice

UKR

Combaterea dezinformării legate de Ucraina (via EUvsDisinfo)

Combaterea_dezinformarii

Combaterea dezinformării legate de coronavirus