Direct la conținutul principal
Reprezentanța în România
Știre22 septembrie 20221 min de lectură

Reprezentanța Comisiei Europene în România dă startul competiției Lider European

Ești elev de liceu și vrei să înveți lucruri noi și să îți dezvolți abilitățile de vorbire în public? Atunci găsește-ți trei colegi, un profesor care să vă coordoneze, spune-le și prietenilor tăi și înscrieți-vă toți la concursul „Lider European”.

ConcursLE

„Lider European” își propune să dezvolte și  să premieze abilitățile de leadership și de vorbire în public, așa că este șansa ta să te faci remarcat. Concursul se desfășoară în perioada septembrie-noiembrie 2022 și este organizat în parteneriat cu Ministerul Educației.

Pe data de 6 și 7 octombrie 2022, Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează o serie de webinarii de informare și pregătire în care vom discuta cu elevi din toată țara despre „Lider European”. Vă puteți înscrie în perioada 26-30 septembrie 2022.

Data limită pentru înscrierea în concurs este de 16 octombrie 2022, iar proiectele se trimit până pe 13 noiembrie 2022. Cele opt echipe finaliste (trei locuri pe podium și cinci mențiuni) vor fi anunțate pe  22 noiembrie 2022.

Dacă și tu vei fi parte dintre cele trei echipe de pe podium, atunci vei avea șansa să îți susții proiectul chiar la sediul Reprezentanței Comisiei Europene în România, la finalul lunii noiembrie.

Regulamentul concursului, instrucțiunile pentru participare și resursele pentru pregătire se găsesc pe linkul: https://romania.representation.ec.europa.eu/lider-european_ro.                      

Anul trecut, 1600 de liceeni au participat la concursul „Lider European”. Acum este rândul tău!  

Reprezentanța Comisiei Europene în România acționează ca voce a Comisiei în România. Printre numeroasele atribuții pe care le are, Reprezentanța Comisiei Europene în România se implică în dialoguri cu cetățenii, mediul universitar, societatea civilă, partenerii sociali și cu alte părți interesante și organizează comunicarea, dialogul și alte interacțiuni în legătură cu diverse priorități și politici ale UE.

Activitatea Reprezentanței este completată de cea a centrelor EUROPE DIRECT, care comunică și oferă informații cetățenilor la nivel regional și local, în toată Uniunea Europeană.

Detalii

Data publicării
22 septembrie 2022

Date de contact

Echipa Lider European

Nume
Echipa Lider European
E-mail
concursatbseurope [dot] com

Ioana Marchiș

Nume
Ioana Marchiș
E-mail
Ioana [dot] MARCHISatec [dot] europa [dot] eu