Direct la conținutul principal
Reprezentanța în România
Știre24 noiembrie 20201 min de lectură

Politica de coeziune a UE: 370 de milioane de euro pentru îmbunătățirea calității apei și reducerea apelor reziduale în România

apa_potabila.png
© EU
Comisia Europeană a aprobat o investiție de aproape 370 de milioane EUR din Fondul de coeziune pentru a îmbunătăți furnizarea de apă potabilă sigură și colectarea și tratarea apelor reziduale. Proiectul va îmbunătăți și va extinde infrastructura de alimentare cu apă și de canalizare în șase județe din România: Constanța, Călărași, Dâmbovița, Ialomița și părți din județul Ilfov și Brașov.

Comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, a declarat: „Acest proiect, care completează investițiile anterioare ale UE vizând modernizarea infrastructurilor de alimentare cu apă și de evacuare a apelor reziduale din România, va asigura accesul continuu la apă potabilă sigură și va reduce poluarea râurilor și a apelor subterane, în conformitate cu obiectivele Comisiei din cadrul Pactului verde”.

Prin acest proiect se vor reduce poluanții din apa potabilă și riscurile aferente pentru sănătate, se va stimula biodiversitatea și dezvoltarea activităților industriale, comerciale și recreative. Se preconizează că proiectul va crea 156 de locuri de muncă permanente și va deveni operațional începând din iulie 2023.

Pentru mai multe informații:

Vivian Loonela - Tel.: +32 229 66712,

Veronica Favalli - Tel.: +32 229 87269

Detalii

Data publicării
24 noiembrie 2020