Direct la conținutul principal
Reprezentanța în România
Știre8 decembrie 20201 min de lectură

Documentarul „Acasă, My Home”, sprijinit de UE, nominalizat la Premiile filmului european

premiile_filmului_european.png
© EU
Cea de-a 33-a ediție a Premiilor Academiei Europene de Film (EFA) a început astăzi, 8 decembrie, odată cu lansarea concursului virtual „EFAs at Eight ”. Timp de cinci nopți, Academia Europeană de Film va sărbători bogăția cinematografiei europene și îi va elogia pe cei nominalizați. Alături de documentarul „Acasă, My Home”, încă 17 filme sprijinite prin programul Europa creativă MEDIA (programul UE de sprijinire a industriei cinematografice și audiovizuale europene) au fost nominalizate.

În total, cele 18 titluri însumează nu mai puțin de 30 de nominalizări , iar șase dintre acestea vor concura pentru premiul „Cel mai bun film european”: Druk – Încă un rând al regizorului Thomas Vinterberg, Martin Eden al lui Pietro Marcello și Corpus Christi al lui Jan Komasa conduc clasamentul cu câte patru nominalizări fiecare, dintre care principalele categorii sunt: cel mai bun film cel mai bun regizor, cel mai bun actor și cel mai bun scenarist europeni.

În total, UE a investit peste 3 milioane de euro prin programul Europa Creativă MEDIA pentru a sprijini dezvoltarea, promovarea și distribuția acestor 18 filme. Pe lângă premiile la categoriile principale, ceremonia va include și anunțarea celor trei finaliști ai noului LUX — Premiul european de film al publicului .

Acestei inițiative, care a aparținut inițial exclusiv Parlamentului European în parteneriat cu Comisia și cu Europa Cinemas, i s-a alăturat recent și Academia Europeană de Film, iar inițiativa include acum și votul publicului, astfel încât un public european mai larg să descopere un număr mai mare de filme europene. Premiul își menține mai mult ca niciodată obiectivul de a aduce cinematografia europeană în atenția tuturor, precum și rolul său în diseminarea valorilor fundamentale ale Uniunii Europene.

Marea gală virtuală a EFA 2020 va avea loc sâmbătă, 12 decembrie, și se va difuza în direct pe site-ul internet al EFA.

Persoane de contact pentru presă:

Johannes Bahrke — Tel: + 32 229 58615

Marietta Grammenou — Tel: + 32 229 83583

Detalii

Data publicării
8 decembrie 2020