Skip to main content
Reprezentanța în România logo
Reprezentanța în România
Smartphone

Lupta împotriva dezinformării este un efort comun, care implică toate instituțiile europene. UE conlucrează cu platformele online pentru a le încuraja să promoveze surse oficiale, să penalizeze conținutul care se dovedește fals sau înșelător și să șteargă conținutul ilegal și pe cel care ar putea dăuna sănătății sau integrității fizice a oamenilor.

Conform Eurobarometrului Standard 94, atât românii, cât și restul cetîțenilor Uniunii Europene, consideră că știrile și informațiile care denaturează realitatea sau sunt false sunt deseori întâlnite (RO: 74%, UE27; 71%) și chiar reprezintă o problemă la nivel național (RO: 68%, UE27: 76%).

Chiar dacă acest gen de știri și informații sunt ușor de identificat în accepțiunea respondenților (RO: 68%; UE27: 65%), românii sunt de părere că existența știrilor sau a informațiilor care denaturează realitatea sau a celor false reprezintă o problemă pentru democrație în general, într-o pondere cu 12pp mai mică decât media înregistrată la nivelul Uniunii Europene (RO: 70%; UE27: 82%).

 

Combaterea dezinformării legate de coronavirus

Află mai multe

Actualități