Direct la conținutul principal
Reprezentanța în România

Noul Bauhaus European

Inițiativa „noul Bauhaus european” conectează Pactul verde european la viața noastră de zi cu zi și la spațiile noastre de locuit. 

Exemple de proiecte din România

UrbanizeHub

Finanțat integral de către Institutul European de Inovare și Tehnologie, prin inițiativa Noului Bauhaus European al Comisiei Europene, UrbanizeHub a creat proiectul Bring Nature Home. În cadrul acestuia, s-au desfășurat activități în vederea transformării unui spațiu subutilizat din orașul Iași, într-un element de valoare comunitară, prin intermediul principiilor de design biofilic. Astfel, proiectul a avut în vedere reconectarea oamenilor cu natura prin crearea unei comunități puternice și prin facilitarea schimbului de cunoștințe între generații.

În cadrul proiectului s-au desfășurat în total 4 întâlniri și ateliere în care locuitorii din cartierul Alexandru cel Bun din Iași s-au implicat activ în conturarea unor soluții de amenajare a spațiului dintre blocuri. Aceste activități s-au materializat într-un concept de transformare, transpus într-o amenajare temporară sub forma unei grădini „pop-up”.

Mai multe informații despre proiect se regăsesc aici.

Mai multe informații despre UrbanizeHub se regăsesc aici.