Direct la conținutul principal
Reprezentanța în România
Știre26 noiembrie 2021Reprezentanța în România1 min de lectură

Zaiafet european: seria de materiale video inedite despre Europa, prezentate de vloggerul Zaiafet

Reprezentanţa Comisiei Europene în România și echipa de la Spaţiul Publicul European lansează o serie de materiale video inedite, prezentate de vloggerul Zaiafet. 

Zaiafet

Prin intermediul acestora, publicul este invitat să descopere episoade din istoria și cultura Europei, cât și diferite proiecte europene. Toate poveştile sunt spuse într-un limbaj simplu.

Gazda seriei, denumită „Zaiafet european”, este Horia Sârghi, alias Zaiafet, vlogger-ul pasionat de istorie și lectură, cu peste 700.000 de urmăritori pe canalul său de YouTube.

„Identitatea europeană rămâne una dintre cele mai seducătoare subiecte ale generației mele. E o onoare să pot pune umărul, chiar și cu puțin, la solidificarea acestei identități. Pe lângă faptul că sunt român, întotdeauna m-am simțit european. Cred cu tărie în Uniunea Europeană. Pentru mine nu e doar un proiect de bifat, ci o parte din identitatea mea”, spune Horia Sârghi despre seria de filme „Zaiafet european”.

Fiecare film propune publicului o poveste modernă despre trecut, spusă într-o manieră nonconformistă, în circa 40 de minute. Subiecte ca „Top 5 monumente istorice restaurate cu fonduri europene”, „Secretele Erasmus” sau ”Două planuri care au salvat Europa: de la Marshall la NextGenEU” vor putea fi urmărite pe paginile de Facebook ale Reprezentanței Comisiei Europene în România și ale Spațiului Public European..

Interval de difuzare: lunar

Detalii

Data publicării
26 noiembrie 2021
Autor
Reprezentanța în România

Date de contact

Ștefan TURCU

Nume
Ștefan TURCU
E-mail
stefan [dot] turcuatec [dot] europa [dot] eu
Telefon mobil
+40 724 232 197