Direct la conținutul principal
Reprezentanța în România
Știre1 iulie 20211 min de lectură

UE oferă finanțare în valoare de 30 de milioane de euro companiei Univercells pentru o nouă unitate de producție și stocuri noi de vaccinuri împotriva COVID-19

Banca Europeană de Investiții a semnat astăzi, 1 iulie, un acord de împrumut în valoare de 30 de milioane de euro pentru a permite producerea unor volume mari de vaccinuri profilactice împotriva COVID-19.

Univercells

Acordul de împrumut a fost semnat cu societatea belgiană inovatoare din domeniul biotehnologiei, Univercells, pentru a permite producerea unor volume mari de vaccinuri profilactice împotriva COVID-19 într-o nouă uitate de producție și pentru a codezvolta o rezervă de vaccinuri.

Acest împrumut de risc este susținut prin Facilitatea de finanțare InnovFin – Boli infecțioase (IDFF) din cadrul programului Orizont 2020, programul UE pentru cercetare și inovare pentru perioada 2014-2020. Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, a declarat„De la începutul pandemiei, am făcut eforturi uriașe pentru a sprijini inovatorii din Europa, acordând prioritate cercetării și dezvoltării de soluții sigure și eficace pentru a face față crizei și consecințelor acesteia. Instrumentele noastre financiare și cooperarea noastră cu BEI au contribuit, de asemenea, la dezvoltarea și implementarea a numeroase tehnologii de vârf care abordează COVID-19. Sunt foarte încântată că astăzi oferim sprijin în domeniul biotehnologiei inovatoare belgiene pentru noua unitate de producție de vaccinuri împotriva COVID-19 și pentru dezvoltarea unei rezerve de vaccinuri. Suntem cu un pas mai aproape de revenirea la o viață normală și de asigurarea unei pregătiri mai bune pentru viitoare pandemii.”

Parteneriatul anunțat astăzi va contribui la combaterea pandemiei de coronavirus, creând, în același timp, valoare și un impact semnificative pe termen lung și sprijinind pregătirea pentru pandemii viitoare. Noua datorie de capital de risc către Univercells susținută prin intermediul IDFF se adaugă la o operațiune IDFF anterioară de 20 milioane EUR, semnată în octombrie 2019. Aceste investiții vor sprijini nu numai pregătirea europeană în caz de pandemie, ci și disponibilitatea vaccinurilor și autonomia producției în țările cu venituri mici și medii, datorită modelului de afaceri inovator, radial (hub-and-spoke) al Univercells. Pentru informații suplimentare, vă invităm să consultați acest comunicat de presă al BEI. 

 

 

Detalii

Data publicării
1 iulie 2021

Date de contact

Stefan Turcu

Nume
Stefan Turcu
E-mail
stefan [dot] turcuatec [dot] europa [dot] eu
Telefon mobil
0724 232 197