Direct la conținutul principal
Reprezentanța în România
Știre1 iulie 20201 min de lectură

UE lansează o cerere de propuneri în valoare de 10,5 milioane de euro pentru proiecte în domeniul securității cibernetice

cyber_1.png
© EU
Comisia a lansat o nouă cerere de propuneri, în valoare de 10,5 milioane EUR, prin intermediul programului intitulat Mecanismul pentru interconectarea Europei (MIE), pentru proiecte care să contribuie la consolidarea capacităților de securitate cibernetică ale Europei și a cooperării între statele membre în această privință. În special, proiectele vor acoperi diverse domenii precum răspunsul coordonat la incidentele de securitate cibernetică, certificarea în materie de securitate cibernetică, consolidarea capacităților și cooperarea instituțională în materie de securitate cibernetică, precum și cooperarea dintre sectorul public și cel privat.

Thierry Breton, comisarul pentru piața internă, a declarat: „Sprijinirea proiectelor concrete în domeniul securității cibernetice contribuie la promovarea tehnologiilor și a soluțiilor inovatoare în mod punctual. Cererea de propuneri lansată astăzi va contribui la consolidarea rezilienței noastre față de amenințările cibernetice, în conformitate cu ambițiile noastre digitale pentru Europa și cu strategia noastră globală care cuprinde Regulamentul privind securitatea cibernetică, Directiva privind securitatea rețelelor și a sistemelor informatice (NIS) și recomandările cuprinse în Planul de acțiune cibernetică”.

Termenul-limită pentru depunerea propunerilor de către solicitanți pe pagina de web dedicată cererilor de propuneri din 2020 în materie de telecomunicații din cadrul MIE  este 5 noiembrie 2020, iar alocarea granturilor va fi probabil anunțată începând din mai 2021. Informații suplimentare cu privire la noua cerere de propuneri sunt disponibile aici.

Puteți afla mai multe informații cu privire la acțiunile UE de consolidare a capacităților de securitate cibernetică accesând această secțiune de întrebări și răspunsuri , iar proiectele referitoare la securitatea cibernetică finanțate de UE sunt aici .

Persoane de contact pentru presă:

Johannes Bahrke — Tel.: + 32 229 58615

Marietta Grammenou — Tel.: + 32 229 83583

Detalii

Data publicării
1 iulie 2020