Direct la conținutul principal
Reprezentanța în România
Știre13 noiembrie 2021Reprezentanța în România2 min de lectură

#TheGreenTrack: apel pentru propuneri de evenimente

Pentru a amplifica vocile tinerilor, a fost lansat un apel pentru propuneri de evenimente intitulat Green Track Stops (Popasurile de pe cărarea verde). 

green track

On the Green Track este o campanie derulată de Uniunea Europeană și adresată tinerilor, privind biodiversitatea și natura, organizată în colaborare cu Rețeaua globală de tineret pentru biodiversitate (Global Biodiversity Youth Network, GYBN). Aceasta va fi implementată în primăvara anului 2022, înaintea celei de-a doua faze a Conferinței părților la Convenția privind diversitatea biologică CBD COP 15 și pe parcursul Anului european pentru tineret.

Prezentată pe o platformă web dedicată, în cadrul evenimentelor de implicare, pe rețelele de socializare și în cooperare cu organizațiile de tineret de la nivelul UE, inițiativa are ca scop central mobilizarea tinerilor și crearea în comun a unui plan de acțiune, în scopul protejării și al restaurării lumii noastre naturale în următorul deceniu, precum și al creării unui viitor în care oamenii să trăiască în armonie cu natura.

Pentru a amplifica vocile tinerilor, a fost lansat un apel pentru propuneri de evenimente intitulat Green Track Stops (Popasurile de pe cărarea verde). Astfel, tinerii – studenți, cercetători, tineri specialiști, artiști – și organizațiile de tineret de la nivelul UE sunt invitați să ia parte la această inițiativă și să contribuie la dezbaterea privind viitorul planetei noastre și al biodiversității într-un mod relevant.

Apelul pentru propunerile de evenimente are ca scop asigurarea reprezentării a diferite teme legate de mediu și, în special, de biodiversitate și de protejarea naturii. Se adresează tinerilor din toate regiunile UE, în cât mai multe limbi ale UE și permite orice format: conferințe, întâlniri, expoziții, ateliere sau spectacole online, în locație sau hibride. Evenimentele selectate vor fi organizate între lunile martie și mai 2022, înaintea Conferinței de la Copenhaga privind schimbările climatice, iar ideile și acțiunile lor pline de inspirație vor fi incluse în evenimentul de încheiere a campaniei.

Voi sunteți Green Track Stops! Mai exact, Green Track Stops sunt evenimente și activități organizate de tine și alți tineri și organizații de tineret din întreaga UE, legate în mare parte de natură și de protejarea biodiversității planetei.

Mai multe informații sunt disponibile prin accesarea portalului web dedicat campaniei: https://ec.europa.eu/environment/thegreentrack_ro.  

Detalii

Data publicării
13 noiembrie 2021
Autor
Reprezentanța în România