Direct la conținutul principal
Reprezentanța în România
Știre9 septembrie 20221 min de lectură

SOTEU 2022: Comisia publică o prezentare generală a acțiunilor din ultimul an

Înaintea discursului privind starea Uniunii, pe care președinta von der Leyen îlva rosti la Strasbourg la 14 septembrie 2022, Comisia a publicat o prezentare generală a activității și a realizărilor sale din ultimul an.

SOTEUAchievements

Aceasta menționează acțiunile prin care UE a răspuns la agresiunea nejustificată a Rusiei împotriva Ucrainei, eforturile UE de a-și reduce dependența de combustibilii fosili ruși, precum și progresele înregistrate în ceea ce privește celelalte priorități politice.

Publicația evidențiază eforturile Comisiei de a consolida reziliența UE prin intermediul planului nostru de redresare NextGenerationEU și al planului RePowerEU, pentru a face economiile și societățile noastre mai verzi, mai echitabile și mai digitale, capabile să facă față crizelor economice, societale și sanitare.

Prezentarea detaliază, de asemenea, rolul UE pe scena mondială și evidențiază inițiativele luate pentru a consolida pilonii democrației europene, inclusiv prin intermediul Conferinței privind viitorul Europei. Publicația include un calendar al principalelor evenimente și evoluții începând din septembrie 2021.

Informațiile actualizate despre discursul privind starea Uniunii din 2022 sunt disponibile pe pagina web dedicată acestui subiect.

Detalii

Data publicării
9 septembrie 2022