Direct la conținutul principal
Reprezentanța în România
Știre12 iunie 20201 min de lectură

Redresarea verde: Comisia lansează o consultare publică cu privire la inițiativa „Valul de renovări” pentru clădiri eficiente din punct de vedere energetic

building.png
© EU
Comisia a lansat astăzi, 12 iunie, o consultare publică privind măsurile de stimulare a renovării clădirilor din întreaga UE. Clădirile sunt responsabile pentru 40 % din consumul de energie din UE și pentru 36 % din emisiile de gaze cu efect de seră de la nivelul UE. Prin urmare, un parc imobiliar mai eficient din punct de vedere energetic este benefic pentru planetă și poate aduce o contribuție semnificativă la Pactul verde european .

Inițiativa „Valul de renovări ale clădirilor” (Renovation Wave) este, de asemenea, una dintre prioritățile identificate în recentul „Pachet de redresare” al Comisiei, datorită potențialului ridicat de creare de locuri de muncă și de investiții. Prin această consultare, Comisia dorește să obțină feedback cu privire la modalitățile de sporire a ratei și a calității lucrărilor de renovare a clădirilor, prin intermediul unor instrumente de reglementare, de politică și financiare.

Consultarea se va desfășura până la data de 9 iulie, iar feedbackul primit va contribui în mod direct la propunerile care urmează să fie prezentate de Comisie după sfârșitul verii.

Comisarul pentru energie, Kadri Simson, a declarat: Un cămin confortabil și facturi accesibile la energie se numără printre principalele priorități ale oricărei familii din Europa și dorim ca acest deziderat să devină realitate pentru fiecare dintre acestea. În același timp, dorim să reînnoim clădirile publice, cum ar fi școlile și spitalele, dar și proprietățile comerciale, pentru a ne asigura că sunt eficiente din punct de vedere energetic și al costurilor. „Valul de renovări ale clădirilor” va crea, în întreaga Europă, locuri de muncă și beneficii economice la nivel local. 

Comisia a publicat deja o foaie de parcurs pentru această inițiativă, iar pentru toamnă sunt planificate o comunicare și un plan de acțiune. Mai multe informații sunt disponibile în acest articol , iar consultarea poate fi accesată direct aici.

Persoane de contact pentru presă:

Tim McPhie — Tel.: + 32 229 58602

Ana Crespo Parrondo — Tel.: + 32 229 81325

Detalii

Data publicării
12 iunie 2020