Direct la conținutul principal
Reprezentanța în România
Știre26 iunie 20203 min de lectură

Răspunsul mondial la criza provocată de coronavirus: urmăriți în direct reuniunea la nivel înalt și concertul de mâine

concert_1.png
© EU
A mai rămas doar o zi până la cele două evenimente organizate de Comisie și de Global Citizen: reuniunea mondială la nivel înalt de strângere de donații și concertul care va avea loc cu aceeași ocazie. Acestea vor aduce laolaltă întreaga lume și vor mobiliza fonduri suplimentare pentru dezvoltarea și distribuirea universală de vaccinuri, teste și tratamente pentru coronavirus.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat: „Vom putea spune că am eradicat această pandemie numai atunci când aceasta va fi eradicată peste tot în lume. În acest scop, trebuie să investim în producerea de vaccinuri cu o viteză și la o scară fără precedent. Și trebuie ca acest vaccin să aibă un preț abordabil. O sarcină de o astfel de amploare nu poate fi realizată decât dacă întreaga lume își unește eforturile. Acesta este motivul pentru care colaborăm cu Global Citizen și cu artiști din toată lumea. Am încredere în puterea lor de a aduce oamenii împreună, de a le mobiliza energia și de a produce schimbări. Urmăriți deci evenimentele de mâine! Și, împreună, să clădim un viitor în care să fim toți la adăpost de coronavirus.”

Vor „urca pe scenă” Chloe x Halle, Christine and the Queens, Coldplay, For Love Choir, J Balvin, Jennifer Hudson, J'Nai Bridges împreună cu Gustavo Dudamel, Los Angeles Philharmonic & YOLA (Youth Orchestra Los Angeles), Justin Bieber și Quavo, Lin-Manuel Miranda și o parte din distribuția a spectacolului original produs pe Broadway HAMILTON, cu Jimmy Fallon & The Roots, Miley Cyrus, Shakira, Usher și Yemi Alade.

Înainte de concert, în cadrul reuniunii la nivel mondial pe care o puteți urmări pe site-ul web dedicat Răspunsului mondial la criza provocată de coronavirus , vor interveni Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite, António Guterres, președintele Franței, Emmanuel Macron, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, prim-ministrul Norvegiei, Erna Solberg, și prim-ministrul Regatului Unit, Boris Johnson.

Vor participa la discuții lideri, artiști și susținători ai proiectului din întreaga lume, printre care Nikolaj Coster-Waldau, Miley Cyrus, Angelique Kidjo și Ken Jeong. La reuniunea la nivel înalt vor participa, de asemenea, experți și lideri de opinie precum Brittany Packnett Cunningham, Melinda Gates, dr. Vin Gupta, Derrick Johnson - președintele NAACP, Phumzile Mlambo-Ngcuka - directoarea executivă a UN Women, Eddie Ndopu, Kate Upton și Justin Verlander.

Puteți vedea aici  platformele care difuzează concertul în țara dumneavoastră și puteți asculta lista de melodii pe Spotify. Concertul va fi transmis în direct și pe site-ul web dedicat Răspunsului mondial la criza provocată de coronavirus  și pe platforme precum Apple Music & the Apple TV app, Beats 1, Brut, Deezer, Insight TV, NBC News Now, The Roku Channel, TIDAL, Twitch, Twitter, Vodafone și Vodafone TV, Vogue Paris, Yahoo! și YouTube.

 

CONTEXT

Campania Obiectivul nostru mondial: Uniți pentru viitor a fost lansată pe 28 mai sub patronajul președintei Ursula von der Leyen. Campania, susținută de Bloomberg Philanthropies, Fundația Bill & Melinda Gates și the Wellcome Trust, se axează pe abordarea impactului pandemiei asupra comunităților celor mai vulnerabile, asigurând accesul echitabil la tehnologii accesibile de combatere a coronavirusului și consolidând sistemele de sănătate din întreaga lume.

Donațiile anunțate la 27 iunie vor sprijini următoarele organizații:

▪ Coaliția pentru inovare în domeniul pregătirii în eventualitatea apariției unei epidemii (CEPI)

▪ Fundația pentru noi diagnostice inovatoare (FIND)

▪ GAVI, alianța pentru vaccinuri

▪ Fondul global de luptă împotriva HIV/SIDA, tuberculozei și malariei

▪ Therapeutics Accelerator

▪ UNITAID

▪ Fondul OMS de răspuns solidar la pandemia de COVID-19 , gestionat de Fundația ONU

▪ Rețeaua de reacție internațională și regională  

 

Campania Obiectivul nostru mondial: Uniți pentru viitor este susținută de Fundația Partners Bloomberg Philanthropies, de Fundația Bill & Melinda Gates și de Wellcome Trust, precum și de societățile partenere Citi, Procter & Gamble, SAP, Verizon și Vodafone.

Campania reprezintă o etapă importantă în cadrul Răspunsului mondial la criza provocată de coronavirus , acțiunea globală menită să asigure un acces universal la vaccinuri, teste și tratamente pentru coronavirus la prețuri accesibile. Este răspunsul Comisiei la apelul global la acțiune pe care l-a lansat Organizația Mondială a Sănătății la 24 aprilie 2020, împreună cu guvernele și partenerii, pentru a le permite tuturor celor care au nevoie să aibă acces la vaccinuri împotriva coronavirusului.

Detalii

Data publicării
26 iunie 2020