Direct la conținutul principal
Reprezentanța în România
Știre20 octombrie 20201 min de lectură

Raportul UE privind situația amenințărilor: atacurile cibernetice devin din ce în ce mai sofisticate, mai precis direcționate și mai răspândite

atacuricibernetice.png
© EU
Astăzi, 20 octombrie, Agenția Uniunii Europene pentru Securitate Cibernetică (ENISA) a publicat raportul său anual care rezumă principalele amenințări cibernetice pe care le-a identificat între 2019 și 2020. Conform raportului, atacurile sunt în continuă creștere, devenind din ce în ce mai sofisticate, mai precis direcționate, mai răspândite și adesea nedepistate, iar în majoritatea cazurilor, motivația este de natură financiară.

De asemenea, se înregistrează o creștere a phishingului, a mesajelor de tip spam și a atacurilor cu țintă precisă pe platformele de comunicare socială. Pe parcursul pandemiei de coronavirus, a fost pusă la încercare securitatea cibernetică a serviciilor de sănătate, în timp ce adoptarea unor noi regimuri de muncă și de învățământ la distanță, de comunicare interpersonală și de teleconferință au modificat, de asemenea, spațiul cibernetic.

UE ia măsuri ferme de consolidare a capacităților în materie de securitate cibernetică: va actualiza legislația în domeniul securității cibernetice , va adopta o nouă Strategie de securitate cibernetică până la sfârșitul anului 2020 și investește în cercetarea și consolidarea capacităților în materie de securitate cibernetică,  precum și în sensibilizarea publicului cu privire la noile amenințări și tendințe cibernetice, de exemplu prin campania anuală intitulată Luna securității cibernetice. Raportul ENISA privind situația amenințărilor este disponibil aici, iar comunicatul de presă pe acest subiect este disponibil aici.

Persoane de contact pentru presă:

Johannes Bahrke — Tel.: + 32 229 58615;

Marietta Grammenou — Tel.: + 32 229 83583

Detalii

Data publicării
20 octombrie 2020