Direct la conținutul principal
Reprezentanța în România
Știre14 octombrie 20211 min de lectură

Politica de coeziune a UE: primul raport privind egalitatea de gen prezintă realizările femeilor și dezavantajele cu care se confruntă acestea în regiunile UE

Ieri, 13 octombrie, Comisia a publicat primul Monitor privind egalitatea de gen la nivel regional al UE.

Female_Achievement

Raportul este disponibil aici.

Raportul oferă o imagine exactă a regiunilor din Europa în care femeile au cele mai multe realizări precum și a celor în care acestea se confruntă cu cele mai mari dezavantaje.

Comisarul pentru coeziune și reformă, Elisa Ferreira, a declarat: Sunt încântată să vă prezint această activitate inovatoare de cartografiere a „plafonului de sticlă” cu care se confruntă femeile la nivel regional în Europa. Raportul demonstrează că mai sunt multe de făcut pentru a ajuta femeile să beneficieze de aceleași oportunități ca bărbații. Comisia va continua să depună eforturi susținute în direcția unei Europe caracterizate de egalitatea de gen.

Documentul se bazează pe doi indici special elaborați: „indicele realizărilor în rândul femeilor” și „indicele dezavantajelor cu care se confruntă femeile”. Aceștia indică atât regiunile în care femeile au realizări mai multe, cât și zonele în care femeile sunt dezavantajate în comparație cu bărbații.

Documentul arată că, în medie, femeile din regiunile mai dezvoltate pot avea mai multe realizări și sunt mai puțin dezavantajate, în timp ce majoritatea femeilor din regiunile mai puțin dezvoltate se confruntă cu mari provocări. La nivel național, femeile din regiunile-capitală tind să aibă mai multe realizări și să fie mai puțin dezavantajate. În general, regiunile cu un indice mai scăzut de performanță în rândul femeilor au un produs intern brut pe cap de locuitor mai scăzut, în timp ce regiunile cu un nivel mai ridicat de realizări în rândul femeilor se bucură de un nivel mai ridicat de dezvoltare umană. În cele din urmă, calitatea guvernării este mai ridicată în regiunile în care femeile au realizări mai multe.

Pe lângă documentul de lucru, datele subiacente și instrumentele interactive, rezultatele sunt, de asemenea, disponibile pe această PAGINĂ DE DATE INTERACTIVĂ.

Detalii

Data publicării
14 octombrie 2021

Date de contact

Ștefan TURCU

Nume
Ștefan TURCU
E-mail
stefan [dot] turcuatec [dot] europa [dot] eu
Număr de telefon
0724 232 197