Skip to main content
Logoul Comisiei Europene
Reprezentanța în România
Știre9 iunie 2022

Politica de coeziune a UE: peste 127 milioane EUR pentru modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată din România

Comisia a aprobat o investiție de peste 127 milioane EUR din Fondul de coeziune pentru a rezolva problemele de aprovizionare cu apă prin dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Buzău.

ApaPotabila

În total, 170.392 de locuitori vor beneficia de modernizările rețelei de apă și apă uzată.

Comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, a declarat: „Acest proiect este un exemplu bun al modului în care, prin investiții în infrastructură, politica de coeziune abordează în mod concret provocări locale. Grație proiectului se va economisi apă, populația va avea acces la apă curată și, de asemenea, se vor crea noi locuri de muncă în etapa de punere în aplicare.”

Proiectul va moderniza 13 sisteme de alimentare cu apă, va crea 57 de puncte de extracție din sursele de apă, va pune la dispoziție 16 km de colectoare a apelor uzate și 430 km de conducte de canalizare.Modernizarea sistemului va consolida conformitatea rețelei locale de apă cu directivele UE privind apa potabilă, respectiv apele reziduale urbane.

Acest lucru previne pierderile mari de apă, debitul insuficient și calitatea necorespunzătoare a apei din surse locale.Pentru mai multe informații privind investițiile finanțate de UE în România, vizitați Platforma de date deschise.

Detalii

Data publicării
9 iunie 2022

Date de contact

Nume
Stefan de Keersmaecker
E-mail
Număr de telefon
+ 32 2 298 46 80

Nume
Veronica Favalli
E-mail
Număr de telefon
+ 32 229 87269