Direct la conținutul principal
Reprezentanța în România
Știre30 martie 20231 min de lectură

Politica de coeziune a UE: 166 de milioane EUR pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și de ape uzate din județele Călărași, Giurgiu, Ialomița și Ilfov din România

Comisia a aprobat o contribuție de peste 166 de milioane EUR din Fondul de coeziune 2014-2020 pentru modernizarea rețelelor de apă și de ape uzate din județele Călărași, Giurgiu, Ialomița și Ilfov din România.

Coeziune23

Aceste investiții fac referire la două proiecte care vor îmbunătăți calitatea și accesul la apă potabilă și vor îmbunătăți tratarea apelor uzate în zona respectivă.

Lucrările la infrastructura de alimentare cu apă includ nouă stații noi de tratare a apei, încă 1 061 km de rețea nouă și 40 de noi rezervoare, pe lângă reabilitarea infrastructurii existente. În ceea ce privește apele uzate, se vor construi patru stații de epurare a apelor uzate, iar alte trei vor fi extinse; în același timp, se vor instala 761 km de noi rețele de canalizare și se va reabilita infrastructura existentă.

Aceste investiții vor contribui la respectarea de către România a Directivelor UE privind epurarea apelor uzate urbane și apa potabilă și vor crea locuri de muncă, în beneficiul tuturor grupurilor sociale din zonă. Ele vin în completarea altor proiecte finanțate în cadrul perioadei de programare 2007-2013.

Comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, a declarat: „Aceste proiecte de mare anvergură vor continua să amelioreze calitatea și disponibilitatea apei, reducând riscul de îmbolnăvire a oamenilor și îmbunătățind calitatea vieții acestora. De asemenea, proiectele respective contribuie la dezvoltarea durabilă a zonei prin promovarea biodiversității și prin reducerea pierderilor din rețeaua de alimentare cu apă. Politica de coeziune demonstrează, încă o dată, că îmbunătățește în mod concret viața cetățenilor!”

Aceste investiții fac parte dintr-un plan mai amplu de îmbunătățire a infrastructurii de apă și de ape uzate din întreaga Românie.

Pentru mai multe informații privind proiectele din România finanțate de UE, vizitați Platforma de date deschise privind coeziunea și platforma Kohesio.

Detalii

Data publicării
30 martie 2023

Date de contact

Stefan De Keersmaecker

Nume
Stefan De Keersmaecker
Număr de telefon
+32 2 298 46 80

Veronica Favalli

Nume
Veronica Favalli
Număr de telefon
+32 2 298 72 69