Direct la conținutul principal
Reprezentanța în România
Știre2 august 2023Reprezentanța în România1 min de lectură

Participarea Ramonei Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, la evenimentul „Ziua europeană de comemorare a Holocaustului împotriva romilor”

Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România: Astăzi, de Ziua europeană a Holocaustului romilor, aducem un omagiu memoriei romilor, victime ale Holocaustului, și reafirmăm angajamentul Uniunii Europene de a construi o uniune a egalității.

Holocaustului împotriva romilor

Ramona Chiriac, Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, a participat astăzi, 2 august, la ceremonia organizată de Agenția Națională pentru Romi cu prilejul zilei europene de comemorare a Holocaustului împotriva romilor, alături de reprezentanți ai Administrației Prezidențiale și Guvernului României, și membri ai corpului diplomatic și ai comunității rome.

În discursul său Ramona Chiriac a vorbit despre faptul că actele de curaj ale romilor care au luptat pentru viața lor și a familiilor lor au contribuit la proiectul european pe care îl cunoaștem astăzi. 

Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România a precizat: “Istoria Holocaustului ne cere să modelăm și să implementăm un sistem cuprinzător de protecție împotriva discriminării, care să permită respectarea demnității umane și a drepturilor fundamentale pentru toată lumea din Uniunea Europeană. Libertatea de care ne bucurăm astăzi poartă cu ea o responsabilitate uriașă și este construită pe acte de sacrificiu.”

 

Noul cadru strategic al UE privind romii: egalitate, incluziune și participare (pachetul complet) (europa.eu)

Detalii

Data publicării
2 august 2023
Autor
Reprezentanța în România