Direct la conținutul principal
Reprezentanța în România
Știre10 decembrie 2021Reprezentanța în România1 min de lectură

Monitorul educației și formării din 2021: raportul pentru România

Monitorul_Educatiei

Raportul pentru România este disponibil aici

Ediția din 2021 pune în prim-plan „bunăstarea în educație”, monitorizează evoluțiile recente ale politicilor și oferă o imagine de ansamblu a modului în care statele membre vor utiliza Mecanismul de redresare și reziliență pentru a adapta și a consolida sistemele de educație și formare.

Comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, Mariya Gabriel, a declarat: „În timpul pandemiei, măsurile de izolare, învățământul la distanță și contactele sociale limitate au creat o povară grea pentru elevi, studenți și profesori. Educația ar trebui să iasă din criză mai puternică. Bunăstarea trebuie plasată în centrul politicilor educaționale. Grija față de bunăstarea tuturor cursanților și a profesorilor lor este o condiție prealabilă pentru succesul educației și al învățării pe tot parcursul vieții.”

Pandemia de COVID-19 a pus sub presiune bunăstarea și sănătatea mintală a multor copii și tineri. Dovezile arată, de asemenea, că bunăstarea afectează rezultatele educației și succesul învățării pe tot parcursul vieții.

În ultimii ani, statele membre s-au concentrat mai mult pe bunăstare în educație și s-au luat măsuri suplimentare în timpul pandemiei. Monitorul expune bunele practici ale statelor membre, prezentând abordări mai cuprinzătoare care sporesc bunăstarea în educație. De asemenea, acesta contribuie, în general, la identificarea domeniilor în care există lacune și a domeniilor în care sunt necesare măsuri de politică.

De exemplu, rezultatele slabe în ceea ce privește competențele de bază determină Comisia să elaboreze inițiativa „Căile către succesul școlar”. Monitorul educației și formării este publicația emblematică anuală a Comisiei privind situația actuală în domeniul educației în UE, care raportează cu privire la obiectivele de la nivelul UE care fac parte din cadrul strategic pentru cooperarea europeană în materie de formare în domeniul educației, către Spațiul european al educației și dincolo de acesta (2021-2030).

Pentru mai multe informații, vă invităm să consultați Monitorul educației și formării din 2021, fișa informativă și rubrica noastră de știri

Detalii

Data publicării
10 decembrie 2021
Autor
Reprezentanța în România

Date de contact

Ștefan TURCU

Nume
Ștefan TURCU
E-mail
stefan [dot] turcuatec [dot] europa [dot] eu
Număr de telefon
+40 724 232 197