Direct la conținutul principal
Reprezentanța în România
Știre15 noiembrie 2021Reprezentanța în România1 min de lectură

Conferința privind viitorul Europei: grupurile de dezbatere ale cetățenilor europeni

Grupurile de dezbatere ale cetățenilor europeni reprezintă o caracteristică esențială a Conferinței privind viitorul Europei. 

CofE

În perioada 5-7 noiembrie, aproximativ 200 de cetățeni ai UE, selectați aleatoriu din toate statele membre, s-au reunit pentru a doua oară online pentru a discuta despre o economie mai puternică, justiție socială, locuri de muncă/educație, cultură, tineret, sport/transformare digitală.

Au discutat, printre altele, despre viitorul economiei și al locurilor noastre de muncă, în special având în vedere impactul pandemiei de COVID-19, despre egalitatea în fața legii, drepturi și echitate, despre educația digitală și securitatea cibernetică.

Aceștia vor pregăti recomandări pentru fiecare dintre cele cinci direcții pe care le-au identificat: munca în Europa, o economie pentru viitor, o societate justă, învățarea în Europa și o transformare digitală etică și sigură.

În perioada 12-14 noiembrie, cel de al doilea grup de dezbatere al cetățenilor europeni s-a reunit online pentru a doua oară, cu scopul de a discuta, în special, modalitățile de consolidare a drepturilor și nediscriminării, de protejare a democrației și a statului de drept, de reformare a UE, de construire a identității europene și de consolidare a participării cetățenilor.

Toți europenii se pot implica și își pot împărtăși ideile cu privire la modul în care putem contura viitorul nostru comun pe platforma digitală multilingvă.

Aflați mai multe aici.

Detalii

Data publicării
15 noiembrie 2021
Autor
Reprezentanța în România