Direct la conținutul principal
Reprezentanța în România
Știre4 noiembrie 20212 min de lectură

Conferința privind viitorul Europei: Agora prin care cetățenii discută despre ce Europă își doresc

Reprezentanța Comisiei Europene din România a participat joi, 4 noiembrie, la evenimentul organizat de Secretariatul General al Guvernului cu tema „Europa viitorului: instituții reziliente, deschise, transparente și în dialog permanent cu cetățenii".

cofe

Reprezentanța Comisiei Europene din România a participat joi, 4 noiembrie 2021 la evenimentul organizat de Secretariatul General al Guvernului cu tema „Europa viitorului: instituții reziliente, deschise, transparente și în dialog permanent cu cetățenii”, dedicat dezbaterilor privind domeniul transparenței decizionale și al comunicării publice’’ organizat sub egida ”Conferinței privind Viitorul Europei”.

Cu ocazia participării la dezbaterea din cadrul evenimentului intitulată: „Cum poate fi comunicarea publică un vehicul pentru o mai mare transparență a instituțiilor și pentru adaptarea comunicării publice la situații de urgență?’,  Anca Păduraru, Consilier politic în cadrul Reprezentanței Comisiei Europene din România, a subliniat: ‚Conferința privind viitorul Europei si-a propus să creeze un spațiu de discuție pentru toți cetățenii; să le ofere posibilitatea de a juca un rol mai activ în luarea deciziilor privind viitorul Uniunii si implicit al României. Cetățenii se pot concentra pe ceea ce ei consideră important și pot formula propuneri legate de orice aspecte pe care Europa ar trebui sa le abordeze inclusiv cele legate de transparența instituțiilor și adaptarea comunicării publice la situații de urgență. Comisia s-a angajat să asigure un răspuns la principalele teme discutate în cadrul Conferinței și de aceea aș dori să încurajez pe aceasta cale cetățenii să intre pe platforma Conferinței și să ne spună părerea despre ce fel de Europă își  doresc’.

 

Informații de context

Despre eveniment

Evenimentul organizat de Secretariatul General al Guvernului desfășurat in format online în data de 04 noiembrie 2021, în intervalul 12:00 – 15:00 a reunit atât reprezentanți ai instituțiilor și autorităților publice centrale, precum și reprezentanți ai societății civile și mediului universitar pentru a dezbate subiecte privind provocările și nevoile de eficientizare a modelelor de transparentizare și adaptare a comunicării publice în relația cu cetățenii.

Ce este Conferința privind viitorul Europei, cine poate participa si cum?

Conferința privind viitorul Europei reprezintă o ocazie unică și oportună pentru toți cetățenii europeni din toate categoriile sociale și de pe tot cuprinsul Uniunii, tinerii jucând un rol central în conturarea viitorului proiectului european, de a dezbate provocările și prioritățile Europei. Indiferent de locul de proveniență sau de activitate, acesta este locul în care cetățenii pot reflecta la viitorul pe care și-l doresc pentru Uniunea Europeană.

Se preconizează că, până în primăvara anului 2022, conferința își va prezenta concluziile astfel încât să ofere orientări privind viitorul Europei.

Pentru a participa trebuie doar să alegeți dintr-o gamă largă de subiecte și să comunicați conferinței opinia dumneavoastră participând la evenimente sau prin intermediul platformei: Conferinţa privind Viitorul Europei (europa.eu)

Detalii

Data publicării
4 noiembrie 2021