Direct la conținutul principal
Reprezentanța în România
Știre13 mai 20201 min de lectură

Comisia sprijină răspunsul organizațiilor de tineret la criza provocată de coronavirus

tineret.png
© EU
Ieri, 12 mai, Comisia Europeană a publicat cererea de propuneri „Tineretul european împreună” (European Youth Together) pentru anul 2020 în cadrul programului Erasmus+.

Cu un buget preconizat de 5 milioane EUR, această inițiativă va sprijini rețelele europene de organizații de tineret active la nivel local. Din cauza crizei provocate de coronavirus, mulți tineri sunt deconectați de colegii lor și de la activitățile cotidiene obișnuite, confruntându-se, de asemenea, cu incertitudini în ceea ce privește perspectivele lor profesionale, viața socială și timpul liber. Organizațiile de tineret au nevoie de sprijin pentru a îndruma tinerii în această perioadă de criză și pentru a-i ajuta să dobândească abilități practice și să fie pregătiți pentru viitor. 

Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, a declarat: „Pandemia de COVID-19 afectează, fără îndoială, perspectivele sociale și economice ale tinerilor, iar capacitatea organizațiilor de tineret de a-i sprijini în prezent, dar și pentru o perioadă mai lungă în viitor, este esențială. Sectorul tineretului poate acționa pozitiv și poate face parte dintr-o redresare durabilă pe termen lung. Cererea de propuneri pe care am lansat-o astăzi se va concentra pe sprijinirea organizațiilor de tineret, astfel încât acestea să poată lua măsuri cu privire la participarea incluzivă și solidaritate, în concordanță, de asemenea, cu provocările legate de competențele digitale și de stilurile de viață sustenabile.” 

Cererea de propuneri vizează ONG-urile de tineret care pot să propună proiecte în care să implice cel puțin cinci parteneri din cinci țări diferite, care să aibă capacitatea de a mobiliza tinerii în parteneriate în toate țările participante la programul Erasmus+. Termenul de depunere a proiectelor este 28 iulie 2020. Mai multe informații cu privire la răspunsul programului Erasmus+ la criza actuală pot fi găsite aici și aici. 

Pentru mai multe informații:

Susanne Conze — Tel.: + 32 229 80236

Detalii

Data publicării
13 mai 2020